För alla

Pigge piggsvin

2016/10/30

ettDet är jag det! Uppe i ottan, pigg som ett svin. Söndag igen och upp som en sol.

Men först var det minsann lördag

Tack gode gud att lördagen blev lugn, (tack mensvärken ”from hell”). 21.30 sms igår kväll från kompisen M som är i Stockholm; – Kom du ihåg att mata katten?

Oh nej, det hade jag ju för fan glömt. På tre sekunder styvt satt jag bakom ratten, med pyjamasen på tillsammans med mina långa bröst (ingen BH i pyjamasen), i full fart mot den hungriga katten. Står i mörkret med nyckeln som inte passar i låset varken på hög- eller bredkant. In i bilen igen och full fart hem. Rensade hela nyckeltavlan och iväg igen. Testat igenom hela Assas sortiment av nycklar, ingen passar. Katten glor på mig hungrigt genom rutan. Ska jag krossa rutan? Nä, jag ringer M. En annan nyckel fanns i kommunen så allt löste sig till slut. Puh…

Och det blev söndag

Hade så jävla dåligt samvete över katten så halv nio i morse var jag på plats igen. Han fick lite mer mjölk och sedan satt jag en stund på trappan, vi delade en cigg och pratade om livet. Jag och katten…

Efter det en härlig tur utefter havet med den håriga prylen. Sedan startade etapp 1 av den årliga höstrensningen av trädgården upp. Fick faktiskt gjort det jag hade planerat idag plus lite bonuspill som bara dök upp under resans gång. Skönt ändå med hösten, inte lika många äckliga insekter men visst finns det insekter.

bajpatrullen

Bajspatrullen på plats. Det landet ligger i etapp 3 av höstrensning av trädgården…

Så skön är känslan när man är klar med det som var inplanerat. Att känna sig sådär duktig så man vill klistra en guldstjärna rakt i pannan på sig själv. Efter en dusch (för att få bort eventuella små odjur som kravlat sig in i håligheter och veck), tända upp lite lampor och ljusstakar, så känns livet väldigt okej.

La sista finliret på en artikel för kunds räkning i mitt privata bolag och känslan när den for iväg i utkorgen var skön.

Har ju känt mig lite sorgesam till och från, det är lite småtråkigt mellan varven att vara singel. Pratar mycket med mig själv och det är när jag gör det högt som jag blir oroad. Att snacka med den håriga prylen (hunden alltså och inte bävern), är ju helt okej och till med lite gulligt. Men att gå omkring och prata med sig själv (högt) känns faktiskt halvstört. (På gränsen till helstört).

homeSkönt ändå att känna sig tillfreds med sitt hem. Jag kan fortfarande känna mig lycklig över saker som finns här.

dodMin döskalleburk till exempel.

hjartaVäggen där Bob Marley hänger under den varma årstiden har ersatts av ett gigantiskt hjärta som jag har flätat av fuktiga pilgrenar en höstkväll med stripigt hår, nakna tår och en lila plyschoverall. Eller nä, jag köpte det i Ullared.

krakaDet lilla hörnet med den dammiga kråkan (inköpt av leda då kompisen provade kläder i två timmar ute på den skånska slätten i en av alla gårdsbutiker), muggen från Jamaica som är gjord av bambuträd och tvärt ändrade färg så fort den kom till Sverige och vårt klimat. Döskallen däremot är lika död som när jag köpte den.

pippiRen och skär lycka var det den dagen jag äntligen kunde köpa henne för skatteåterbäringen, ”Made in Sweden”. Jo, jag tackar…

emilDet var ett bra år. La resten av skatteåterbäringen på ”Morden i Katthult”.

Nåväl, det blev en bra helg trots allt. Har aldrig jobbångest såhär på söndagen utan ser fram emot en ny arbetsvecka. Imorgon är det ju också ljusare när klockan ringer. Ja, för nu är det vintertid (eller normaltid för oss nordbor) och jag tycker det är lättare att studsa upp när det är ljust.

En skön söndag önskar jag er alla. Kram kram

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam