För alla

Pillerutvärdering

2013/04/03

images (34)Nu när man har kravlat i sjukdomsträsket ett bra tag så är det hög tid för lite konsumentvägledning.

Ja, jag vet att mina små krämpor är som en fis i rymden men även små krämpor kan vara nog så jobbiga att dras med ibland. Vill ju bara känna mig sådär äckligt fylld av energi! De sista veckorna har inte mina gamla knep hjälpt ett dugg, utan tröttheten och håglösheten har legat som en fuktig yllekalsong över hela kroppen. Kort och gott – som ett utsketet äpplaskrutt!

Då har man ju hunnit med lite piller och smörjmedel. Här kommer min enkla utvärdering:

Alvedon: 2 st i taget tillsammans med lite vatten, öl eller vin. Är nämligen inte alls farligt att dricka lite alkohol tillsammans med värktabletter. OBS! Lite var ordet, inte liter!

Alvedon kan säkert även stoppas upp därbak men riktigt så mycket har jag inte roat mig. Antar att det är en annan typ av tablett också, så att köra upp den vanliga Alvedonen i arslet är inte att rekommendera. Har en kompis som testat det (yeah, sure…kompis ja).

Pepsid: Mot halsbränna och sura uppstötningar. Förr kunde man köpa Pepsid som en tuggtablett och den hjälpte blixtsnabbt. Nuförtiden ska skiten sväljas ner och innan den verkar har man fått plågas i flera timmar. Alltså är nog tanken att man ska veta innan man får halsbränna och då ta tabletten. Så inför våren och sommaren med det medföljande groteska intaget av Chardonnay, så är min slutsats att börja svälja ner Pepsiden redan nu. Dyra är de också!

Tigerbalsam: Funkar jättebra men används med fördel inte i ögonen. Doften är genomträngande och sitter verkligen i. Har du kletat in dig någonstans på kroppen och vistas bland folk, räkna med reaktioner. Hjälper väldigt bra men den får lite minus för den genomträngande doften som dock påminner lite om skolans Björnklister. Det klistret har jag dock bara positiva minnen av men doften var lite softare och det var inga problem att ha Björnklister i ögonen, vad jag kommer minns.

pills_on_ground_one_red_pill_sm_nwmVoltaren tabletter: Ett killerpiller! Den här blir jag till och med lite disig i hjärnan av. Nästan kul att käka.

Voltaren Gel: Doftar mindre än Tigerbalsam och känns inte alls så effektiv.

Ipren: Mesig.

Cocillana: Favorit! Tyvärr överdoserar jag alltid, vilket innebär att dagen efter är en pina med hostmedicinbakfylla. Effektiv som tusan och drick den absolut inte på dagtid för då blir det godnatt jord.

Bafucin: Precis lika äcklig som när jag var liten. Konstig liten sugtablett som alltid slinker ner osugen i svalget vid minsta lilla inandning.

Berocca Performance: Energikick i form av brustablett. Ja, den tror jag faktiskt på. Effekten kommer dock inte förrän efter 2-3 veckors användning.

big_nose_sm_nwmNasin nässpray: Funkar bra och tillhör inte den dyraste på hyllan. Används med fördel precis hur länge som helst men ska enligt forskning vara totalt livsfarligt. Ja, jag känner inte en endaste människa som missbrukar nässpray…

Jag menar, jag känner någon enstaka människa som inte missbrukar nässpray.

Otrivin Comp: Kanonbra när man har rinnsnuva. Inte så kul att sitta med en 11:a  på överläppen och vara en mogen kvinna i sina bästa år. Kan vara lite smågulligt på en knubbig liten bebis men absolut aldrig på en knubbig 47-åring.

ICA maskindiskmedel tablettform: Den här har jag dock inte svalt tillsammans med varken vatten, öl eller vin. Däremot är det rena skiten och tycker man det är kul att diska om sin disk ett par gånger så köp en låda billigt maskindiskmedel. Rena skiten!

Avslutningsvis är det fortfarande så att vi lättare sjukdomstillstånd är smågodis alltid att föredra. Känns konstigt att medge men till och med rödvin går bort när man är snuvig och risig. Då är en rejäl whiskey mer att föredra men har man redan bombat sig med både Voltaren och Cocillana kan jag känna att whiskyn kan kvitta.

Nu är det dags för 2 Alvedon igen. Invänta det avtagande surrandet i öronen och sedan kör vi igen!

stick_figure_thinking_cap_sm_nwm

Krya på er därute för nog är det så att vi alla har någon liten krämpa som kan behöva pysslas om lite. Och ja, det är fanimej okej att gnälla mellan varven.

Kram kram

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam