Uncategorized

Planering och strategi = nå dina mål

2011/11/21

Ibland lyckas jag verkligen här i livet. Nu har jag löst det kanonbra med en sak som jag verkligen avskyr – tvätta bilen!
Visst, jag brukar oftast lämna in den för tvätt men ibland så är det ju skönt att hålla igen på sina surt förvärvade slantar.

Sagt och gjort, efter söndagens hundrunda i skogen med långt lyckat spår som hunden klarade klockrent var jag verkligen i toppform! Klart som fan att vi skulle åka till miljötvätten och tvätta våra bilar jag och C.

Han betalade för ett program med sitt kort och sedan körde vi igång i varsitt bås (wow, lät nästan lite porrigt).
Först skulle man ta ett slags munstycke med slang och spruta avfettning på bilen. Det var ju faktiskt ganska kul och avkopplande och stå där och spraya runt. Efter det, vänta några minuter och sedan ett annat munstycke med varmvatten. Men se då var det slut på mitt program! Jag hade kört upp alla pengarna enbart på avfettningen!

Sedan skulle man köra med en borste och då började det verkligen bli aptråkigt och C var färdig sedan länge. Så med lite pust och stön och klantiga borsttag så fick han till slut nog och tog över. Gött, nu behöver jag aldrig mer göra det!

Tvätta bilen är och kommer alltid att förbli ett typiskt ”manslemsgöra”.

Fler exempel på typiska manslemsgöra är tex:
Gå ut med soporna
Tömma diskmaskinen
Sätta upp grejer efter anvisningar (från sin gulliga lilla pralin)
Bära, allt som ska bäras från matkassar till resväskor
Städa på typiska tråkiga ställen som kräver engemang och tålamod, såsom spisfläkt, ventiler, ugn och mikro

Finns en hel massa till men ovanstående är blott några exempel.

Nu ska jag fortsätta med mina typiskt ”kvinnliga” göromål som består av en grundlig genomgång av jullådan. Jag är i fas och håller redan på och plockar fram stakar, tomtar och kulor. På torsdag ska hela skiten upp och sedan är det tamejfan jul igen!

Kram kram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam