För alla

Proteindag Dukan

2014/03/05

argIdag är jag arg och retlig som en bålgeting.

Sugen på semlor men kan inte hitta någonstans att det passar in i Dukan-dieten. Fattar ju att det inte kan vara ytterligare tryckfel i bokjävlen, för inte kan de väl ha missat både vin, whiskey och semla som godkända födoämnen?

Skulle någon idag servera mig en bit lax eller en bit grillad kyckling skulle jag spy rakt ut, utan att ens ha tänkt tanken att nudda gomseglet.

Försöker googla på lite recept som passar in i min proteindag som just idag är extra jobbig. Grrr…

Vad hittar man?

Jo, en massa recept på muffins, kladdkakor och annan bråte men som då är bakat på ett någorlunda passande sätt med kruskakli, vetekli och en jädrans massa annat kli! Varför kan inte tjockisar fatta att man måste bryta sina gamla vanor med kakor, godis och sött, sött, sött om man ska kunna hålla en jämn och bra vikt?

På något sätt är man ju fortfarande fast i de där vanorna som gjorde att man blev en liten fläskkorv. Jag har varit lika korkad och brottas ju fortfarande med ett enormt sug efter vissa grejer som på något sätt hänger ihop med dåliga vanor. Lika dumt som när jag höll på med Viktväktarna och man stod där och handlade specialchoklad, specialkex och specialkolor. Visserligen sket man som en överjäst burk surströmming efter att ha klämt i sig hela förpackningen. Men hade jag varit en sådan person som kunde tagit en kola då och då, ett kex då och då,  så hade jag troligtvis inte sett ut som en fläskkorv.

Därför måste jag idag (bestämt mig för), härda ut mitt fasansfulla semlebegär och spara det avsteget till en mer passande dag. 

Alltså, bryta gamla, dåliga vanor som jag levt med i många år.
Stå ut när det angriper mig. De gånger jag trillar dit – vara medveten om avsteget som gjordes. Låta det stanna vid det och gå vidare med min plan.

dumass

Sedan alla korkskallar som skriver på en del forum angående Dukan-dieten. Ja, idag har jag tuppjuck…

Sven-Britt 52 år i Enskede:
– Nu har gått hållit mig strikt till dieten i 3 veckor men har bara lyckats gå ner 1,5 kg.

Jamen, vem fasen tror Sven-Britt att hon lurar? Väger man 105 kg och har hållit sig strikt till dieten så har du kissat ut 1,5 kg på en förmiddag. Wake up dumass!

 Eva-Nils 19 år, Bjuv:
– Kan jag äta popcorn varje dag?

Jo, eftersom majs uttryckligen inte är ett godkänt livsmedel under de två första faserna, så självklart! Popcorn väger ju nästan ingenting.

Fis-Lisa 34 år, Klimpfjäll:
– Jag äter 6 ägg till frukost varje dag. Min man klagar på att jag fiser så mycket!

Nämen, gör han. Äggfisar som är så fantastiskt erotiska.

gone

 

I´m back!

Vill understryka och poängtera att jag är helt bekväm med Dukan-dieten och mår bra utav den och tappar kilo precis i den takt som är planerat utifrån mina målsättningar. Skitdagar har man även om man inte dietar och just idag har jag min.

Kanske kan det också vara så att det är på väg indianer i vassen, (lingon i plättvecket), för jag fick blommor av min sambo igår. Tror att han kände att det började dra ihop sig till oväder i lustgården.

Nåväl, nu mår jag lite bättre (brukar hjälpa att skriva av sig), och imorgon är en annan dag. På fredag åker jag till London och där tänker jag minsann inte slösa några kalorier på en fjuttig semla. Nix, då blir det mycket promenerande, gott att äta och dricka. Men jag ska ha huvudet med mig och inte tro och inbilla mig att jag går ner i vikt om jag dricker 6 öl om dagen och äter fish and chips varenda dag.

Kämpa på alla små härliga fläskkorvar som stretar på därute. Oftast är ju vi fläskkorvar livsnjutare av stora mått, och det går att fortsätta i den kategorin om man använder huvudet på rätt sätt. Min fasta övertygelse är att jag ska fanimej lyckas den här gången. Finns ingen annan väg – än framåt!

geting

Kram kram

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Adventus 2014/09/19 at 20:35

    Jag he5ller med dig, visst e4r de vackra!Fint fraagotferot!Jag har ff6rsf6kt fe5nga dem i flykten men det e4r inte le4tt…Trevlig Helg!/ maria

  • Leave a Reply

    Protected by WP Anti Spam