Resor

Reseskildring från Hevic

2011/08/02

Här kommer en reseskildring från Hevic som jag får publicera själv för det finns inte ett resebolag som kommer att publicera den…

[box type=”info”]Till Balatonsjön i Ungern åker man om man sett för mycket vackert i sina dagar. I 40 graders värme svalkar man sig i de 35 gradiga termalbaden – helst inomhus så man samtidigt kan njuta av lukten som påminner om sura ägg. Inte småsura utan verkligen SURA ägg.[/box]

Att ligga där och guppa i det mjölkgröna vattnet tillsammans med ungrare som aldrig haft några glansdagar överhuvudtaget.
Med tomma trötta ögon och förfärligt hår, oftast sönderpermanentat, orangefärgat med lite urtvättad färg kvar på de risiga topparna. Eller de fräscha männen med feta hårstrimmor över den kala bulan på halsen.

Detta ställe är ett gigantiskt fulhus.

Personalen på de ”livsbringande” och välgörande hotellen/klinikerna har missat samtliga charmkurser.

Känslan av institution är påtaglig och känner du dig för glad så boka in dig en vecka eller två på någon av dessa underbara ”livsbringande” hotell/kliniker som ligger som kanadagås-skit runt hela Balatonsjön.

Vinet, det ungerska vinet och maten som serveras utanför järngrindarna och järnstaketen är utsökt. Drick gärna två flaskor så du orkar gå in genom hotellets entrédörr igen utan att vilja klämma dig till döds mellan dörrarna.

Risken är annars stor att man också väljer att sova i bilen och det är inte så bra med tanke på att den ungerska paprikan vill ut med en rasande fart på morgonkvisten och de spåren lämnar man inte gärna i bilen…

När det så äntligen är dags att checka ut gör man det i en flygande fart. Man lämnar kliniken med däckskrik under sandalerna och man vänder sig inte om en endaste gång för att säga farväl – man är bara så lycklig över att få åka vidare!

———————————————————–

Ja, bilder kommer så fort jag har plats i datorn att ladda ner dem. Även lite annat från resan också, Budapest var kanon!

Kram kram

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Söndagsmiddag | tjockatantenistan 2012/11/19 at 18:11

    […] kunna ana lite currysmak i. Det enda jag anade var en störtvåg av minnen från vår katastrofala semester i Hevic för några år sedan.  (läs tidigare inlägg här Mar-drömssemester och Reseskildring från […]

  • Leave a Reply

    Protected by WP Anti Spam