För alla

Reseskildring från Prag

2013/10/16

FläskgrillHemma igen efter några fantastiskt trevliga dagar i Prag. Så himla positivt när allt har klaffat. Inga flygförseningar, inga fadäser med bagaget, inga gummihandskar i mumindalen när tullen passerades, bra rum, bra central placering av hotellet och underbar mat och dryck. Någon sol hade vi inte men det gick ändå att sitta utomhus under tak den mesta tiden.

Födelsedagsbarn har vi firat ordentligt, även det barnet som inte fyller år i oktober. Lika bra att passa på.

PepparkvarnTvå restauranger slår det mesta. Både vad gäller priser och kvalitet på både mat och service. Först ut var en italiensk restaurang, Ambiente Pasta Fresca. Här åt vi underbar pasta med tjeckiskt rödvin som inte alls gjorde bort sig tillsammans med maten.

Vino

 

 

Parmesan

 

 

 

 

La Casa Argentina är nästa restaurang som fastnar i minnet.

Tak

Nä, bilden är inte upp och ner. Det är taket vi ser.

Här fick man äta så mycket kött man ville och nu snackar vi inte seg Entrecote. Oxfilé som formligen smalt i munnen. Potatis totalt onödigt, bara peppar och salt och skjuss i i munnen. 1,6 kg kött presterade vårt bord och hur fan det gick till vet inte jag!1.6 kg kött

Maten beställdes via små plattor och där skulle givetvis jag in och kladda, varpå hela mitt Facebook konto spärrades. Jisses, snacka om I-lands problem.

 

Toa

 

 

 

 

Såklart var vi tvungna att ta en liten sightseeing runda i ösregnet. Sämsta guiden jag varit med om men bilen var trevlig och det var mysigt att glida runt och kolla in folks skor. Lite dålig sikt med taket på om man säger så. Men torra var vi!

Sightseeing

 

 

 

 

             Sedan kommer vi till lördagens ölprovning!

 

Färsköl

Färsköl. Klart för kunderna 10/10-2013 kl. 23.00.

Ett totalt osexigt ställe vid namn Lokal. Egenproducerat öl som enligt oss provsmakare var en aning beskt. Såklart var jag tvungen att även smaka på Absint och det kan jag säga, det var första och sista gången! Kanske skulle den blandats med något för jag tyckte allt personalen tittade underligt på mig när jag snapsade den vidriga drycken. Öl

Men visst var det en fin krage på den ”lilla” ölen på Lokal!

Efter det rullade vi max 50 meter över gatan för att besöka Prague Beer Museum.

Kan varmt rekommenderas. Enda stället i Prag som enbart tar in öl i sitt sortiment från små tjeckiska minibryggerier runt om i landet. Här gör sig icke de stora drakarna som tex. Urguell och Krusovice besvär. Här smakade vi 40 olika sorter och förde noggranna anteckningar om våra upplevelser.

Ölprov1

I´m in heaven! Man får röka inne också!

Ölprov3

Här följer några av våra begåvade omdömen:

Kout Tmavy (mörkt öl med smak av choklad). God, 4 solar!

Bakalar Honey. God, 4 solar!

Svijany Weizen. God, 4 solar!

Bernard Lavina. Skitäcklig!

DÉste. Stödöl, i väntan på annat!

Merlin. Skitgod! 4 solar!

Primator Polotmavy. Urk!

Svijany Maz. Typisk tisdagsöl, med andra ord meningslös.

Real Deal Ale. Okejöl.

Velen. Smakade parfym, urk.

Cornel Red Ale. Besk, urk.

Ölprovning slut

Ja, i detta läget började även den tidigare ratade ölen bli ganska så god.

Efter detta trillade ett glatt och rosigt gäng ut i eftermiddagen och vips så hamnade vi på Caffreys Irish Bar. 

Efter en sittning där var till och med jag så inrökt att hela kroppen skrek efter frisk luft och uteservering. Detta tillsammans med lite ”kärringvallningar” som dragit igång var en särdeles obehaglig upplevelse. Men inga sura miner för det inte.

Raskt vidare till nästa ställe!

Njutskrik

Såklart hamnade vi också i en typisk turistfälla. Det bästa är ändå att jag och C varit där tidigare och även då var totalt missnöjda. Hur kan man lyckas? Denna gången smakade åtminstone maten bra även om både prislappen och servicen var totalt fel.

Ölkit

Ett typiskt ölkit. Dark beer, light beer och lite Becherovka. En örtsnaps med smak av pepparkaka.

Inte bara öl, mat och snaps. Nej då, lite shopping på det! Stövlar i alla dess former och material, klocka och en underbar lite björnfitta såhär till vintern!

Björnfitta

Ur filmen: Tillbaka till Leningrad.

Sista kvällen och lite nattamat. Matmarknad och grillad grisröv. Om jag ändå bara hållt mig till själva köttet men såklart skulle jag peta in lite svål i munnen också. Det var något brunt mjukt klet på den röven som definitivt inte passade i min mun.

Marknad

Tack för denna gången Prag. Vi kommer tillbaka! En underbar stad där du äter och mår väl för en billig peng. Vi betalade för direktflyg med Norwegian Air, 3 övernattningar med frukost ca 3 300:-/person. Helt överkomligt tycker jag med tanke på hur billigt du lever där utan att snåla.

Nu laddar jag om för Spanien! Spännande med tanke på att jag då flyger med Ryanair och bara får ha med mig 1 st väska som handbagage och max 10 kg. Det blir ingen stor väska och jag undrar i mitt stille sinne hur fasen denna packning ska se ut. Men det är nästa veckas problem – nu njuter jag av smutstvätten från Prag!

Kram kram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam