För alla

Rock´n roll

2012/11/17

Alltså jag tar bara så bra beslut ibland. Imorse när jag stod där med tandborsten i munnen och glodde in i spegeln och möttes av ett glåmigt fejs som bara kräks på allt som heter flyttlådor, ja då bestämde jag!

Nu åker vi till vårt paradis i Skåne!

Sagt och gjort, jobbade på som små svin och C har redan installerat sina uniformer i huset så han hade överhuvudtaget inget att packa och min packning gick på tio minuter blankt! Min packångest är botad efter allt flängande och flyttande. Återigen, inget ont som inte har något gott med sig. Fast egentligen är det ju inget ont. Jag har ju själv köpt huset i Skåne och jag har själv sagt ja till ett nytt jobb så vad fan gnäller jag för?

Man kan väl få gnälla lite ändå? Please…

Som två skållade troll drog vi ner till Skåne och flinade som två idioter när vi svängde av E4:an och körde mot Höganäs. Svart som i en sotarröv fast klockan bara var strax efter fem, trötta som svin (ja, hur trötta är svin egentligen), men ack så lyckliga!

Till och med den håriga prylen får ett konstigt lugn över sig när vi äntrar vår trädgård och efter kvällsmaten sprang hon rakt in och la sig framför braskaminen. Med en uppfordrande blick tvingade hon mig att börja elda i braskaminen. Och det har jag fanimej gjort! Hett som i helvetet, men åh så skönt!

Längtar så till våren. Här kommer några bilder på hur det såg ut i somras när vi precis flyttat in.

Så okomplicerat och lite

hej å hå”.

Hoppas denna ”hej å hå-känsla” håller i sig trots att vi har fått lite mer ordning, mindre ogräs, färg på väggarna, piratskepp och annat skoj som flyttat in i vårt hem. För nu är det faktiskt ett hem för oss. Vi är skrivna som skåningar och jag ska snart börja min hemspråksundervisning hos tant Yvonne (eller Yvette som jag föredrar att kalla henne för hon ser mer ut som en Yvette, lite sådär fransyskt sexigt busig).

Kan man ha det bättre?

Jobb och lägenhet i Småland, hus med egen täppa ett stenkast från havet och en egen hemspråkslärarinna i det skånska språket?

Har lovat mig själv att detta hus alltid ska få behålla sin charm. Det som jag föll för är såklart denna veranda som jag tillbringar så många sköna stunder på. Här kan jag sitta mitt i natten och prata med min döda pappa, sippa på ett gott glas rött med skön musik i lurarna. Eller avnjuta en god frukost med solen mitt i fejset och bara njuta av att jag gjorde det! Verklighet av en dröm, tillsammans med en man som jag trivs fantastiskt bra med.

Vid denna uteplats har vi haft många sköna kvällar med ungarna, goda vänner och annat lössläppt folk! Här satt vi många kvällar jag och C när mörkret lagt sig och vi målat och fixat hela långa dagen. Längtar så till sommarens grillkvällar och goda luncher under segelduken.

Ibland när jag känner att allt börjar ordna upp sig så kan jag bli så himla rädd för att det ska ta slut. Att den goda känslan ska försvinna. Precis som om allt inte kan få vara bra utan hela tiden springa runt och vara beredd på att det ska vända. Blir så himla arg på mig själv när sådana tankar ansätter mig.

Har faktiskt kommit på att jag är ett litet kontrollfreak. Gillar ordning och reda men kräks samtidigt på när den ena dagen är den andra lik. Måste ha förändring, injektionskickar, nya intryck och att allt inte är så jävla förutsägbart.

Med andra ord, jag gillar när livet rockar röv men samtidigt är jag ju den där lilla kärringen som blir lite småhysterisk när garnet trasslar sig i garnkorgen. OBS! Detta var en metafor! Vill verkligen inte att någon ska tro att jag sitter där i soffhörnet i min plisserade kjol och stickar med glasögonen på näsan. Man får ju för fan tänka lite på sin image!

Nej, tror det är dags att pimpa upp stämningen!

Still kicking!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam