För alla Humor

Rödvinsdravel

2012/10/21

RödvinsdravelAtt sitta och blogga i sin sommarstuga, som till slut även blev en höststuga, förmodligen blir en vinterstuga och med all säkerhet även en vårstuga. Tillsammans med en sprakande brasa, en hund som ligger utslagen vid mina fötter, ett gott rödvin (Ravens Wood Zinfandel) och lite goda ostar – ja då är det inte svårt att tycka om livet.

Men så är det dessvärre (eller dessbättre) inte alltid. Visst finns det människor som hävdar att de alltid mår bra och livet alltid är toppen. Men sådana människor skrämmer mig. Då är man inte med i matchen anser jag.

Att hela tiden sträva efter att må bra, det gillar jag men ett konstant tillstånd av total tillfredsställelse och lycka, det köper jag inte!

Sedan behöver man ju inte trycka ner i halsen på folk att man mår skit men de som finns närmast runt omkring ska man såklart kunna ventilera med. Sedan är det upp till var och en att säga ifrån om man orkar lyssna eller inte. Man kan själv vara i en status som gör att man faktiskt inte orkar ta in en annan människas problem eller funderingar.

Sådana vänner har jag. Som orkar lyssna men som också sagt ifrån när deras eget liv har varit för stökigt.

Delar man aldrig med sig av sig själv får man aldrig tillbaka något av någon annan. Ytlighet gör sig icke besvär i mitt liv. Visst har jag ytliga kontakter men det som räknas och det som finns i mitt hjärta, är alla dessa underbara människor som delar med sig av sig själva.

Kan vara så enkelt att det är en människa på Facebook som delar med sig av sina egna tankar och funderingar. Träffar ofta människor i mitt liv som jag bara känner en kontakt med direkt. Som jag gillar och som inte alls behöver vara som jag. Oftast är de inte det men det som binder oss samman är ärlighet och en rak och snabb kommunikation. Inga krussiduller. Man är i regel snabb och fattar spelet och tar det därifrån. Ofta är det en stor portion humor med i spelet.

Jag är så glad att jag inte föddes som en torrboll. Kan även gilla torrbollar men de har oftast inte med sig det naturliga spelet utan är sådana människor som jag och många med mig måste foga oss efter.

Sådana människor kan jag ibland får fullständigt spel över, fast jag vet att det är totalt verkningslöst. De fattar inte, har inget som helst intresse av att ta in något utanför deras egna ramar.

Det är ofta sådana som jag kan bemöta med ett leende en kort stund och sedan när de har retat upp mig med sin attityd, kan le ännu mer åt samtidigt som jag i mitt inre fantiserar om att bajsa i deras postlåda. Funkar med andra ord korta stunder och jag lär mig för varje gång det inträffar att inte reta mig utan tycka lite synd om dem, (och fokusera på det där med postlådan).

Funderar ibland på vad det är som gör att jag ofta träffar så många sköna typer… Är jag konstig?

Är medveten om mina ramar men det gör ju mig bara mer nyfiken på det som finns utanför mina ramar. Kanske kan jag lära mig något nytt?

En regel för mig är att alltid ta in allt en sväng i skallen innan jag utvärderar. Sedan kan jag bestämma mig för om jag måste utsätta mig för ev. idioter eller inte. Sedan tar jag beslutet. Och då är det där med bajset i postlådan väldigt bra att ta till – om jag nu måste, av olika anledningar ha ett visst umgänge med personen ifråga. Ett litet tips kanske?

Vill hellre fokusera på det som är positivt och som ligger mig varmt om hjärtat. Att ju äldre man blir, ju fler nära vänner har man och de vänner man får nu, har på något sätt ett lika ärligt uppsåt som jag. Man lägger inte ner tid på det som känns meningslöst.

Finns en människa som jag saknar i mitt liv men som jag vet alltid finns där och en dag kommer vi att ha en nära relation igen. En otroligt stark människa med ett enormt hjärta. Som jag delade allt med och som delade allt med mig. Det är också i särklass den roligaste människa jag vet, bjussar på sig själv i alla lägen, har en egen åsikt och har inga problem med att lufta den. Den enda jag känner som utan problem kan lägga sig i soffan och somna efter en god middag med vänner – för att hon är trött!

Varför har denna människa fastnat? Jo, för att hon var ärlig. Vågade dela med sig av sina rädslor och  grubblerier. Vågade säga vad hon tyckte och tänkte om precis allt. Där jag kände mig otroligt trygg i inget som är rätt eller fel.

[box]Vad vill jag säga med detta ”rödvinsdravel”? Jo, att relationer är viktiga. Relationer skapas för att människan behöver bekräftelse på sin existens. Relationer behövs för att människan ska överleva. Relationer som skapas ur ett hjärta och inte ur en religion, samhällsklass, yrkesval, kön eller något annat som är en ”ram”.[/box]

Här kommer den igen!

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply annika 2012/10/21 at 12:28

  Håller med i allt du skriver!

  Ibland måste man bara få spy ut sin irritation eller vad det nu är för att sedan gå vidare och göra något åt saken.
  Jag själv kan ibland, både på FB och i bloggen, spy galla över något och vips så tror alla att det är något fruktansvärt som har hänt typ skilsmässa eller nåt…Det behöver inte vara dödsallvarligt, men ibland dippar man som människa och måste få ur sig det någonstans!
  Vägrar rätta mig i ledet. Jag gör det jag känner för om det är så att jag hänger tavlor lite hipp som happ (det finns regler för hur tavlor ska hänga har jag hört) eller att jag vägrar springa i 75.ooo butiker med väninnorna då vi är på semester någonstans..då får jag höra att jag tjurar då jag hellre vill sitta ute på en parkbänk o filosofera o titta på folk!
  Kram på dig!

  • Reply Tjockatantenistan 2012/10/22 at 14:55

   Härligt med dina sköna kommentarer. Vem vill vara en död fisk som flyter med strömmen? Ha en bra dag! Kram

 • Reply Anna 2012/10/25 at 16:07

  Här var det lätt att känna igen sig! (igen…) 🙂

 • Reply High quality Marc Jacobs Bags Uk 2013/04/10 at 12:57

  High quality Marc Jacobs Bags Uk…

  Thanks for such a great post and the review, I am totally impressed! http://youtu.be/CxZRvoeDQas

 • Leave a Reply

  Protected by WP Anti Spam