För alla Humor Resor

Rummel i Rom

2012/05/01

Jag vill inte höra talas om, se eller äta varken pasta, pizza eller bruschetta på väldigt länge. Har aldrig varit någonstans förut där man äter så kopiöst mycket mat. Pasta, kött, fisk – under en och samma måltid!

Klubban jag la efter sista kvällens pastaorgie på Piazza Nevona måste ha täppt igen Roms kloaker och katakomber! Fick en känsla av hur Julius Ceasars mamma kände sig under förlossningen.

När vi går där i gränderna runt Piazza Nevona och jag håller på att fullständig lackera om i brallorna, då lyckas C  få fram med hjälp av sin ”parlör” på mobilen att ”gäddhuvud” heter Julius Primario på italienska. Detta var jag särskilt intresserad av just då när gaslarm ljöd i gränderna runt Piazzan och svetten fullständigt lackade i pannan. Lyckades slinka in på en bar och lämna av det värsta. Körde tvåltricket men fick snabbt bråttom därifrån då tvålen visade sig vara totalt utan doft. (Tvåltricket är när man löddrar upp ordentligt med tvål i handfatet för att på det sättet kamouflera eventuell odör).

Efter en första halvlek i bajs ville jag bara tillbaka till hotellet och en stilla klosettsittning i lugn och ro. Kunna sitta och läsa på schampoflaskan eller något annat intressant blad man brukar hitta på hotellrummet, och så att säga avsluta matchen…

Italienarna kan liknas vid ett gäng apor, nyligen utsläppta på turné som chattrar med en ljudvolym som hotar att spränga ljudvallen. Lägg till ett o på alla svenska ord och vips kan du snacka italienska!

C tycker det är roligt att resa mig med för han får stifta bekantskap med så många apotek. Bara i Rom har vi lyckats besöka två. Detta på grund av allergi och en vidrig hosta. (Allergio/polleno).

Häftigt med alla katolska präster i sina långa rockar. Då vi bodde ett stenkast (ett gladiatorstenkast) från Vatikanstaten fick vi se många. En dag när vi satt som två ugglor bredvid varandra på en uteservering kom det förbi två stycken varav den ena blinkade till mig! My god!  C trodde det berodde på att han nog såg in i min fina själ…Personligen tror jag att såg pattarna och det goda jag hade i glaset. Eller så kanske han helt enkelt bara att hade fått lite skit i titten! Fast helst vill jag tro på det där med själen…Trots att jag skämtat om påvens fula mössa…

Första dagen när vi skulle äta lunch skulle den lilla globetröttern beställa rosévin. Trodde hon…
In kommer det en halvliter rött vin och som den smålänning man är så var man ju tvungen att hyfsa karaffen. Men det var bra bränsle i den karaffen för fy fasen vad många timmar jag vandrade runt på den skvätten.

Med värkande vader har vi nu landat på hemmaplan igen. Många timmars traskande i en vacker stad men med alldeles för mycket folk. Ska bli skönt att krypa ner i sin egen säng och är lycklig  över att kunna få resa och se mig om i världen.

Skönt också att även detta år ha sluppit demonstrationerna och värken i naveln efter fanan. Hörde på radion när vi åkte hem att Löfvén äntligen lärt sig prata men det var då inget som imponerade på mig. Vanlig pajkastning på sandlådenivå. Ännu en ny valarbetare till moderaterna, tack och bock!

Mitt stora projekt imorgon förutom jobbet blir att hitta en tandläkare. Ena framtanden råkade fastna i en bit Dajm och jag är glad att min provisoriska framtand i komposit klarade Romresan. Men nu behöver det byggas en ny och det är skönt att veta att även nästa månadslön är intecknad…

Avslutningsvis lite bilder:

Här dricker vi Silver-Rom…

 

 

 

 

 

 

 

Fontana di Trevi. Glöm ett bad i denna fontän. Proppfullt med folk och poliser och mitt planerade foto med en stortå i vattnet gick käpprätt åt skogen. Carabinieri hade full koll på både mina och andras stortår…

I en folksamling kan man snabbt konstatera att alla människor luktar inte gott…

 

 

 

 

Colloseum tagen med kameran från en taxi i flygande fläng. Den här taxichauffören skulle behöva gå en kurs i agressionshantering.

 

 

 

 

 

 

Spanska trappan. Sitta här och läsa i lugn och ro, samtidigt känna historiens vingslag. Nä, tror knappast det.

Har folk inga egna hem att vistas i?

 

 

 

 

 

 

 

 

Avslutningsvis en bild från en av alla statyer. Den här har fått stock och finns på Piazza Nevona. Svullstiga män i alla möjliga och omöjliga positioner.

Ett riktigt litet erotikcenter för utsvultna hemmafruar som tröttnat på sina blekfeta män med TV-dosan fastlimmad i näven.

 

 

 

 

Klart slut, nu blir det sängen tillsammans med min egen lilla Claudius Ceasar samt sköna drömmar om nya äventyr!

Kram kram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam