För alla

Sagan om ringen

2014/12/14
förloring

Precoius ring

Det var en gång en liten knubbig prinsessa (nåväl, lite korpulent iallafall) som hittade en rälig groda. Han var lite smått trafikskadad av livet men hade fortfarande kvaliteter som man lätt kunde förälska sig i.

En gång för sisådär styft 5 år sedan skulle den knubbiga prinsessan tanka på OKQ8 i staden Värnamo, för att sedan åka iväg på en slottsweekend med en gammal pojkvän. (Bjertorp slott, min vän driver detta och det är helt underbart). Då träffade hon den grodan va, på bensinmacken alltså, och de kände ju varandra sedan många, många år tillbaka. Som vänner och enbart vänner eller kanske till och med bara bekanta? Nåväl. Några erotiska tankar vare sig av det större eller mindre slaget hade aldrig drabbat den knubbiga prinsessan förut gällande den räliga grodan. Som den trevliga och sociala prinsessan hon ändå är slängde hon ur sig det vanliga då hon visste att han var singel efter ett andra äktenskap och att de dock känt varandra i typ tusen år;

-Vi kan väl ta en öl någon gång?

Jo visst. Två dagar senare kom ett SMS från den räliga grodan, (meddelande i mobiltelefonen för ev. retards), att kan vi byta den där ölen mot en middag?

Jamen , den knubbiga prinsessan var ju redan såld. Redan där på OKQ8 efter den traditionella kramen som alltid utdelats mellan de båda, hade den knubbiga prinsessan fått en sådan kärleksvallning från tårna upp till huvudet och var ju inte sen att säga –  JA!

(Fortfarande än idag kan den knubbiga prinsessan undra, vad fan var det som hände)?

———————————————————————————————-

Så kan det gå

Sedan gick åren och skulle man berätta om alla in- och utvecklingar fick man skaffa sig fler bloggar.

Att skåda bakåt kan vara bra. Men att skåda framåt, med en liten blick i backspegeln känns bättre.

Varför väljer man just den 13:e som ett datum att förlova sig på? Svaret är enkelt.

Att komma ihåg Lucia som infinner sig varenda år den 13:e december kräver ju ingen större hjärnkapacitet. Att den 13:e förmodligen kommer att infinna sig en fredag gör ju saken bara ännu bättre. Skrockfulla? Nä.

Förlova sig på en dag mitt i livet, oavsett hur det ser ut runtomkring och vi är sams, enade och tillfreds med oss och våra organ. Javisst, känns rätt.

Varför förlova sig på en krog i Skåne?

För att det är så starkt förknippat med oss. Där har vi träffat alla våra nya vänner. Dit har vi tagit alla våra gamla vänner. Där känner vi oss hemma och i Skåne har vi båda parkerat våra hjärtan. Just nu och sedan några år tillbaka.  Borta är den tiden när man var 19 år och skulle förlova sig för första gången. Kan aldrig upprepa något som redan hänt. Vi tindrar över levande ljus vid andra tillfällen. Nu kliver vi ur ramarna och gör som vi vill. Vi är gamla nog för det.

Precis som dagens stora begivenhet, vi bestämde det under dagen. C gick runt och dammsög i sin stålmansdräkt (underställ) och jag satt och sket i min leopardmorgonrock (ja, inte i rocken alltså), med dörren öppen såklart. Man är ju social.

Ärligt talat så stod jag i duschen och begrundade mina hyss.  Resonerade hit och dit och sedan lite fniss på det och så blev det som det blev!

Med dammsugare och dusch var det kanske typ lite dålig kommunikation. Eller nä…väldigt bra.

En underbar kväll som går till historien. Bjöd laget runt på Glöd för tredje gången i mitt liv och besitter därmed ett slags ”glödande” rekord. (Okej, det var ju inte så många kvar, men ändå).

Hursomhaver. En väldigt trevlig dag/kväll/natt. Prinsessan fick sin prins och det var fan i mig på tiden!

Till min alldeles egna C

Min älskade C, du är en av de vackraste människor jag vet! Kommer alltid att stå vid sin sida och står du inte vid min sida så dödar jag dig. Så okomplicerad och enkel är kärleken. Med kärlek, humor, ett öppet sinne och lite galenskap blandat med erfarenhet kommer man långt!

Delad glädje är dubbel glädje! Kärlek till er alla, kram kram


 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Camilla 2014/12/14 at 21:49

    Största Kramen till Er båda. Ni är bäst. Saknar er. Kram. Camilla

  • Leave a Reply

    Protected by WP Anti Spam