För alla

Simskolan del 1

2013/02/08

Ja, då skulle det äntligen ske. Det vi pratat om i flera veckor. Simma.

Allting man gjort förr har en tendens att få lite guldskimmer över sig. Simma 1 000 meter tog ca 30 minuter och den tiden kan jag faktiskt tänka mig att ge även idag. Skonsam träning och passar perfekt när man har lite ont här och där. Man kan inte alltid gå och gå och gå. Gym är inte min grej och kommer aldrig att bli. Men simma, ja det var ju skönt – förr.

Om man nu bortser från det faktum att jag hatar simhallar. För lite vatten och för mycket kroppar. Vill inte ligga där och se alla äckliga fötter som traskar omkring på bassängkanten med hälar som ser ut som hamburgare. Vill inte känna någon annans hårstrån mellan mina fingrar när jag tar ett simtag och vill heller inte gnugga röv med andra kärringar i duschen.

Men en bra och skonsam träningsform. Mmmm…

Nu var det iallafall bestämt att idag skulle det ske. Planeringen var total. M skulle bli avsläppt hos mig efter jobbet och jag skulle ha lite mackor klara inför ”träningen”.

Tänkte när jag åkte hem från jobbet, trött och frusen om jag skulle ringa M och säga att jag köper lite räkor och vin så kan vi ha det lite trevligt. Men nej, nu ska vi fan i mig träna!

In kommer M och det visar sig att hon har haft precis samma tankar som jag. Men vi käkar vår macka och beger oss iväg till simhallen.

Börjar redan på parkeringen när M säger då vi närmar oss min bil; -Oh vilken tur att vi tar bilen, var orolig ett tag att vi skulle gå till simhallen.

På vägen ner till simhallen som verkligen inte tar många minuter hinner vi avhandla huruvida det är ombyggt så alla som tränar på gymmet kan kolla ner i bassängen, hur kallt det kommer att vara i vattnet och båda hoppas som fan på att det är stängt.

Den lycka vi båda kände när kassörskan säger att bassängen stänger om 30 minuter och vi inser att vi hinner ju inte – den lyckokänslan är totalt obetalbar!

-Men vi kan ju sola iallafall, säger vi i kör med en stämma som så skulle få Loa Falkman att använda slips.

Kassörskan tittar på oss som om vi kom från yttre rymden och utbrister; -Men herregud, vi har inte haft ett solarium här på hur många år som helst!

Okej, grottbjörnarnas folk ser inte motståndet som ett problem – utan en möjlighet.

Skitsamma, vi drar till ett annat place där vi kan sola, för kläderna ska ju av på ett eller annat sätt.

Systembolaget öppet till 19.oo på torsdagarna (den tiden hade vi stenkoll på), så bilen går i blixthastighet till denna trevliga öppna inrättning. In och köpa vin, och vi hinner på dessa återstående fattiga minuter till klockan 19.00 underhålla samtliga besökare. Med tanke på att vi just idag ska ha ett väldigt speciellt vin, som har fått väldigt speciellt bra kritik i Expressen Söndag för några veckor sedan. Engagerar hela bolaget i uppletandet av detta vin, och det slutar med att vi hittar det och flera andra besökare väljer också att lägga detta vin i sina korgar.

Ja, jag är en bra säljare!

In på drop-in solariet. Har inte besökt en sådan här inrättning sedan Hitler fick sina första pubeshår och får ta del av M:s kunskap i detta ärende. ( Ja, inte i uppkomsten av Hitlers pubeshår, utan det här med solarium ”now-a-days”)

-Var är glasögonen? frågar den lilla strålningsrädda haren.

-Det har man inte längre säger M självsäkert och i min lillhjärna tänker jag att glasögon måste vara skitviktigt när man solar solarium. Men jag böjer mig för massorna och följer instruktionerna för pengaväxling och mynt som sedan ska in i själva solarieautomaten. Ett stort as väntar mig och jag putsar av detta med de medel som står till buds. Förtränger alla tankar på ev. andra kroppar som legat här innan mig och kniper ihop ögonen och jagar bort alla tankar om att jag kommer att bli blind, för jag har ju inga glasögon.

20 minuter går fort och jag är så lycklig när jag kliver ur detta gigantiska monster av solstrålar, att jag fortfarande har ledsyn. På utvägen konstater M lite sådär i förbi farten; – Där kunde man visst köpa glasögon.

Sedan drar vi hem, oduschade och korkar upp lite vin. Känner oss nöjda med att vi iallafall gjorde det! Jag är mest nöjd över vinet som jag hittade till slut och att jag fortfarande har synen i behåll.

Kollar in öppettiderna i simhallen och konstaterar att på söndag, då kan vi simma. Mmm, det blir säkert bra.

Men till vårt försvar ska sägas, vi har skrattat, engagerat oss, sett möjligheter till andra vägar. Tog oss iallafall över halva stan till ett drop-in solarium, engagerade ett helt systembolag och vinet jag ville ha var ett enkelt rödvin för 64:- och heter Farnese B10 och är en Sangiovese, ekologiskt odlat och väldigt gott.

Ja, jag vet inte, men träning kan ju faktiskt vara väldigt trevligt och det här med simning känns helt okej.

Och den glädjen både jag och M kände när kassörskan sa att vi inte hinner simma – fy fan, den känslan är så obetalbar!

Livet är som jag alltid har sagt: En oförutsägbar resa där alla inte kan sitta på anvisade platser –

men  den stora frågan är – vem fan är konduktören?

Simma lugnt och kram kram

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Helene 2013/02/08 at 11:12

    Vad skönt att höra att ni fick aktivera er lite… var lite orolig där ett tag… 🙂

  • Reply Vi gjorde det! | tjockatantenistan 2013/05/27 at 21:20

    […] I dag mina vänner hände det! Se vårt tidigare försök i februari,  Simskolan del 1 […]

  • Leave a Reply

    Protected by WP Anti Spam