För alla

Sista färden

2015/02/13

blommaIdag har jag varit med på den sista färden för en människa som för mig betyder en sak.  Denna människan betyder för alla olika saker och så ska det vara.

Har tack och lov inte behövt närvara på så många begravningar i mitt liv och för min del handlar det inte om att behöva närvara, utan detta ville jag.

Den här sista färden ville jag delta i.

För denna människan var bland de första i Höganäs som gav mig den där goa kramen som gjorde –  här vill jag stanna.

En fantastisk stund vid havet, så sorgligt och så ledsamt. Barn som inte är stora nog att klara sig utan en mamma. Men barn som utifrån sin mamma skapat så fina sånger och dikter. En helt underbar stund vid havet utan en massa dravel om jesus och gud som jag inte förstår. Utan verkliga ord ur livet, i detta nu, som jag förstod. Respekt.

Skäms på er alla säger jag som gnäller över småskit i livet.

Jag har valt en väg i mitt liv. Den ska inte kantas av familjefejder, skitsnack och annat tjafs. De som önskar att hålla på med detta kan gladeligen vända sig till någon annan.

Jag har ett liv och det vill jag jag leva.

Ibland gråter jag, ibland är allt skit och ibland skrattar jag. Ibland skrattar jag nästan ihjäl mig! Ibland mår jag så väl ända in i själen så jag tror jag storknar. Ibland mår jag så dåligt så jag nästan vill dö.

Oftast på grund av min omgivning. Tolka in saker är lätt men att tolka in saker på rätt sätt? Hur gör man då?

Tacksam idag även om det var en begravning. Tillsammans med människor jag tycker om. Avslutningen på min ”Woolpack” pub Glöd tillsammans med likasinnade. Vi har alla våra olika ”skills” men vi är där utav en orsak:

Vi gillade personen som fattas oss och vi hedrade hennes minne så som vi ville och såsom vi tror att hon hade gillat. Alla och envar på sitt eget sätt, men vi var ändå tillsammans.

Vad skulle vi gjort annars?

Tack underbara människa som dog. Hoppas att många hörde din röst och din önskan. För mig var det så klart.

Kärlek, ha roligt, allvar mellan skratten och – man vill ju för fan bara leva!

En jobbig dag, men också en fin dag. Att ha fått förmånen att känna någon så kort som har satt så djupa spår. Alla runt omkring dig som är så mänskliga. Tack säger jag till livet och tack för denna dagen. Underbara människa, du ger mig kraften att spänna min båge ytterligare!

Du fattas mig och det där vi skulle göra, det ska vi göra!

Kram kram till alla som älskar livet. Ni andra kan göra som vanligt. Skit ner er.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply petra 2015/03/03 at 22:41

    Fint skrivet

  • Leave a Reply

    Protected by WP Anti Spam