För alla

Söndagsmiddag

2012/11/19

Jaha, då har vi lyckats igen!

Igår eftermiddag innan bilen skulle börja rulla mot Småland, ville vi efter en dag med städning unna oss något riktigt gott till söndagsmiddag. Således styr vi kosan rakt ut i den skånska potatisåkern för att uppsöka en restaurang som vi blivit rekommenderade. Sagt och gjort, men den var inte öppen. Noterat hade vi ett annat matställe på vägen ut och tänkte att ja, varför inte testa?

Varför lyssnar man inte på sig själv när hela kroppen och dess sinnen skriker: Nej,nej, nej…

In kommer vi i en renoverad lada och möts av hålögda människor som fullständigt stirrar ut oss. Vi får irra runt lite i lokalen innan vi hittar en kypare i blåjeans och stickad olle.

När vi satt oss till bords och fått varsin meny viskar vi till varandra; –Ska vi dra?

Men nej då, det tycker man känns olustigt så visst ska vi äta dagens middagsbuffé som står uppdukad. Mat från Litauen kan säkert vara gott men även i det lituanska köket kan det uppenbarligen gå fel. Morotssoppa, kyckling med någon oidentifierad panering samt klyftpotatis som smakade absolut – ingenting. En gul sås med lite vattnig konsistens som C trodde sig kunna ana lite currysmak i. Det enda jag anade var en störtvåg av minnen från vår katastrofala semester i Hevic för några år sedan.  (läs tidigare inlägg här Mar-drömssemester och Reseskildring från Hevic)

Till denna middag ska vi icke förglömma det kalas som pågick i rummet intill, där några ungjävlar fått tag i en mikrofon som de flamsade högljutt i. Verkligen en underbar söndagsmiddag och det känns så skönt att hala upp sitt bankkort och betala notan för den totala avsaknaden av njutning.

Ja, ja, man kan inte alltid lyckas.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam