För alla

Söndagsmys

2013/09/01

VedAtt köpa ved var kanske lite överkurs ändå.

Skön känsla när man öppnar dörren till sitt lilla hus och inte har varit här på några veckor. Ibland måste man hinna få längta efter de goda tingen. Men något större behov av braskaminens värme föreligger inte direkt ännu.

Den största skräcken jag har just nu och har haft sedan jag var här sist, är alla förbannade spindlar i ”supersize” som verkar lida av syndromet exhibitionism med särskild dragning till just mig.

Vad händer? Jo, ska börja laga mat och det första som möter mig i skåpet är såklart ett exemplar av superstor spindel. Har redan scannat av toalett och sovrum, riggat dammsugaren i en omedelbar närhet och försöker uppföra mig som en vuxen.

Ramslök

Nu åkte den sista ramslöken ur frysen och det blev både ramslökspesto och lite ramslökssoppa med sparris till middag. Visst, det var supergott men godast är nog de späda plantorna på våren iallafall.
Soppan blev lite trådig och det var knappt den hann landa innan den krävde sin omedelbara avgång.

Jädrar vad jag kan klabba!

Jädrar vad jag kan klabba!

 

Solomiddag

 

Ibland är det både tur och skönt att vara i sin ensamhet, tillsammans med en toalett.

Grannar

Skönt är det iallafall att slippa grannar på ett par dagar. Nu menar jag grannar som man har i ett hyreshus. Har inte bott i lägenhet på många år med grannar. Rätt påfrestande faktiskt.

Grannen ovanpå verkar ha stora problem med sina fötter. Har funderat mycket på vad det kan vara. Plattfot eller klumpfot. Eller så är det Gilbert Grapes morsa som bor där. Heffaklumpen? Snart känner jag dock på mig att hon eller han rasar igenom taket hos mig. Hoppas jag har Gevalia hemma då.

Ibland när jag sitter och jobbar på kvällarna får jag ta på mig hörlurar för jag kan inte koncentrera mig annars.

Tjuvrökt lite under fläkten. Aja baja, då plingar det på dörren. Kalle Redig deklarerar med myndig stämma:

Röklukten går rakt ut i våra garderober.

Kände mig som tre år igen med fingrarna i kakburken.

Med tanke på fotproblemet steker jag numera mycket köttbullar och gärna ägg och bacon halv sju på morgonen. Ja, såklart med fläkten på full patte!

Tvättstugan är en snuskhärd. Med tanke på att vi inte bor i denna lägenhet jämt och inte tvättar i den allmänna tvättstugan särskilt ofta är jag numera dödstrött på att börja min tvättid med att torka tvättmaskinens ovansida. Där ligger alltid ett kletigt lager av pulvertvättmedel. Kul för själv använder jag flytande tvättmedel i en boll inuti maskinen. Golvet är en historia för sig och det torkar jag inte fler gånger.

Nu kommer vi till det mest spännande av allt: Luddet i torktumlaren! Hör och häpna, filtret är alltid rengjort!

Är ju nästan aldrig där på helgerna men jag hoppas innerligt att det emellanåt är fester så det spritter i tapeterna. Om inte annat ska jag snart ha en sjuhelvetes fest. Funderar på om jag skulle sätta upp en lapp och bjuda in grannarna? Vi kunde sitta i en cirkel av mänsklig närvaro och prata om tvättstugan och kanske (bara något jag har på känn), lite om Jesus och hans kompisar.

Det är det som är det fina i mitt liv just nu, två boenden och chansen att välja nästintill fritt var jag ska parkera mina stadiga kilon.

Med tanke på att jag och kärleken i mitt liv både lever och arbetar tillsammans kan det också vara skönt att inte alltid andas samma luft.

Jobb

Snart är det ett år sedan vi började jobba ihop och det kommer en utvärdering av detta i ett senare inlägg. Hehehe, ja vi snackar inte en vetenskaplig utredning utan bara en helt vanlig ”tjockatantenistan-utredning”. snopp 5

I väntan på den utredningen ser vi fram emot en ny härlig arbetsvecka där vi vardagshjältar utkämpar våra stordåd på vårt eget vis.

På med hörlurarna, upp med volymen och på med läsglasögonen. Citerar min yngste son efter att han sett detta klipp; – Den där smeden verkar ha en fin personlighet!

Håll tillgodo!

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam