För alla

Spanien – ja det funkar

2013/12/01

Ferdinand

Första advent och julhysterin har infunnit sig på många håll. Inte på mitt håll, försöker stå emot så gott det går.

Trevlig första advent hos goda vänner som numera är en tradition. Härligt att få krama alla som man inte träffar så ofta nuförtiden när de flesta helger tillbringas i Skåne.

Denna julen blir vi hemma de röda dagarna kring Jesus födelse (ja, nu ska han födas igen, o igen, o igen). Sedan blir det Spanien! Igen. Här kommer lite minnen från resan i oktober:

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]Spanien oktober[/typography]

Då har man haft den stora förmånen att få dela kompisens glädje och bestyr över nyinförskaffad lägenhet i Spanien.

La Mata, Torrevieja. Flyg från Ängelholm till Alicante. Ca 30 minuter taxi och vips så var man nästan framme, nåväl nästan…

Lite fel adress där men allt löste sig och vi fick god hjälp med packningen uppför ”mördarbacken”. Den backen har sedan vandrats upp och ner åtskilliga gånger under några intensiva dagar, men se det gör ingenting på denne kroppen. Nästa gång ska det dock packas ner ett par gympadojjor också. Men paniken inför att lyckas med en liten väska ”a la Ryanair” gjorde att det mest nödvändiga endast fick följa med. Köpte till och med viktlösa trosor för hutlösa pengar innan avfärden. 9,4 kg vägde väskan och det kan man kalla nästintill perfekt med tanke på maxvikt 10 kg.

Kom nu ihåg alla läsare att är man bara en normalbegåvad människa med lite sunt förnuft och ärligt uppsåt så går det alldeles utmärkt att hyra denna lägenhet. 3 500:- för en vecka. Flyg tur och retur lite drygt tusenlappen. Det är väldigt överkomligt. Promenadavstånd till härlig lång sandstrand, restauranger i olika prisklasser. Barer, mataffärer och apotek, även det i nära anslutning. Vid intresse, skicka ett meddelande till mig så kontaktar jag dig.

Går finfint att åka dit året runt. Allt beror naturligtvis på hur varmt man vill ha det. Nu hade vi ca 29 grader och sol vareviga dag med lite svalare kvällar. Dock varken jacka eller långbyxor på!

Stranden

La mata

Trots att det inte var så många dagar har jag redan ”boat” in mig. Morgonkaffe och bok på El Molino ett par timmar. Sedan stranden som ligger precis framför och några timmars ”steka fläsk”. Framåt lunch lite småplock och färsk melon. Ja självklart kall god öl, spanska rödviner, Sangria och allsköns goda drinkar. Har inte druckit Pina Colada på år och dag, men hjälp så gott det var att avsluta strandlivet framåt femtiden med en sådan på surfarnas bar.

La mata4

Såklart har jag handlat också. Ett par flipp flopp som är parkerade i Mias lägenhet och en fin snurr-askkopp. Den var så himla fin så det blev två stycken, ville ha med mig en hem till Svedala också.

Askkopp

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]December[/typography]

Så nu är det bara att ha is i magen och invänta två billiga flygstolar. Dagen efter annandagen är det planerat och blir det någon dag senare så funkar det också. Ska bli oerhört skönt och gör ju också att hela lägenheten och huset inte behöver besudlas med ett gäng tomtar. Det får bli lite lagom mys med tända ljus och hyacinter som i mitt hem endast håller sig små, söta och knubbiga några dagar. Sedan blir det hängande penisliknande saker som hänger och dräller ur krukorna och doftar alldeles vansinnigt för mycket.

Såhär i juletid skänker jag även en tanke till alla som har det jävligt jobbigt på många olika sätt. Nyseparerade, alla som har förlorat en betydelsefull människa i sitt liv, alla barn som far illa och alla som faktiskt åker med i julhysterin fast de egentligen inte vill. Familjer där fyllan är julens bästa vän, pengar som saknas till julklappar och den värsta fienden: Ytan.

Alla dessa familjer och människor som lägger ner sin själ i att allt ska se så perfekt ut som möjligt bara går. Som glömmer sig själva i den eviga strävan efter att se perfekt ut i andras ögon.

Något jag lärt mig genom åren är att det inte är så himla farligt om ytan rämnar och man faktiskt vågar visa vem man är. Visst, det blåser småkallt emellanåt men det är oftare goa varma vindar.

Ta hand om dig själv och de människor du älskar. Inte bara för att det är juletid utan alltid. Man ska inte ta sig själv på för stort allvar. Vi är en liten kludd i det stora hela och hur många liv har man egentligen?

På tal om kludd har jag börjat måla min andra tavla i mitt liv. Det är fan i mig inte särskilt vackert men en god början. Som tur är köpte jag mycket färg. Go känsla för övrigt att stå där vi staffliet och kludda. Smeta av sig färgen på målarrocken och bara få känna sig sådär allmänt knäpp.

Önskar alla en skön decembermånad och glöm inte att julafton är bara en enda dag på hela året. Finns jättemånga fler dagar att hinna träffas på och umgås. Så chilla lite i hysterin…

Kram kram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam