För alla Humor

Svineri

2012/12/13

Julbordsgrisat och det var ett helt perfekt julbord. Lagom med mat, snyggt uppdukat och en trevlig miljö. Men jag blir så orolig!

Här har jag räknat med en svullen mage med diverse utsläpp och inte ett skit händer!

 

Kan det bero på närproducerat, lyckliga grisar, lekande lax och sillar som flinade hela vägen in i nätet?

Har inte ätit julbord ute på några år och mitt minne är att i halvtid lackade magen. Trosorna började beställa en resa till en annan del av landet redan efter sillen och hela hemfärden var en enda stor brakskit. Och nu händer absolut ingenting.

Känner lite saknad, en liten fis hade bara varit trevligt. Som ett kvitto på att man gjort något som kostade på liksom.

 

 

För jag har ju liksom klätt upp mig. Men i väldigt små och trånga trosor. Har strejkat som arbetsledare på hemmaplan i väldigt många dagar och då har liksom ingen tvättid blivit bokad, så idag var man nere i botten på lådan och rafsade efter de där trosorna som bara är så vidriga.

I övrigt var det julbordsuniform på. Lite resår i midjan och en luftig tunika. Och så händer liksom ingenting! Lite besviken, lite förvånad och känner en skräck över att jag om några veckor (i Indien) kommer att få åtnjuta världens magras. Tänk om detta händer för att jag sedan ska sitta och ångra mig när jag sitter där på dasset i Indien och  det svider. Att jag då skulle känt mig nöjd över denna stadiga tarm som klarar ett närproducerat julbord toppat med en lycklig gris?

Jag kanske inte kommer till Indien? För enligt Mayakalendern kommer den 21/12 inte att bli en bra dag. För att göra det hela enkelt (för ev. retards), så kommer det att ta slut den 21/12 och vad som händer sedan blir liksom en följd av hur vi har levt fram tills dess, och hur vi använt och brukat jordens resurser.

Tja, inget vidare är min spontana reaktion. Vad hjälper det att jag sopsorterar, skriker mig hes när sambon diskar halvfulla diskmaskiner, släcker lamporna i de rum jag inte vistas i, stänger av vattenkranen när jag tvålar in mig i duschen (nä, där ljög jag för att verka miljövänlig), men gör lite smått iallafall som jag tror är bra för miljön och mina efterlevande.

Den 21/12 sitter jag på ett plan till Indien. Hoppas jag är full då. Om jorden skulle gå under menar jag. Skitsamma, jag kan vara full ändå.

Ja, här vill jag verkligen inte sitta och känna mig skuldmedveten på egen hand. Så lyssna nu och begrunda era egna hyss och känn skräcken inför den 21/12 (eller nästa magras). Och ett tips, använd ett par hörlurar så musiken verkligen kommer till sin rätt, och har du inga hörlurar så är det läge att önska sig ett par i julklapp.

Kram kram

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marianne Kärrman 2012/12/13 at 08:04

    Du e bara såå …..härligt spontan

  • Leave a Reply

    Protected by WP Anti Spam