För alla

Till en vän

2014/01/17

franNu kommer det ett inlägg som kanske inte är av det vanliga slaget men som jag känner måste ut och jag måste dela. Skrev detta i juletid och eftersom julen nu är utdansad (tjugondaknut heter det visst), så är det hög tid att publicera. Kanske mitt sätt att dansa ut julen.

Har haft en vän sedan väldigt många år tillbaka. Vi var arbetskamrater under många år och såklart på firmafesterna flirtades det lite. En underbar människa.

 

Sedan blev det sig så att vi båda under en tidsera var singlar båda två och såklart drogs vi till varandra. Vi gillade att umgås och vi hade trevligt tillsammans. Ofta kom han till mig och vi gick ut, han sov i min dubbelsäng men vi var liksom inte på det stadiet att vi skulle få till det.  Visst det hände en gång på en resa med jobbet. Bra men inte alls perfekt för vi var inte menade för varandra. Eller var vi?

Alla kvällar och nätter som han var hos mig för jag bodde i orten där det fanns något slags uteliv. Hur vi vin- och spritrusade har dansat till Åsa Jinders ”Av längtan till dig”. Kan precis frammana hur det såg ut. Bokhyllan i hörnet där jag hade CD-spelaren och hur vi både ville ha musik vi gillade och ville dansa till. Vad vi har dansat!

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]Du och jag[/typography]

Såklart jag fattade att du ville mer än jag. Men jag verkar tydligen ha en jävligt konstig smak för män och i efterhand kan jag tänka, varför i helvete kunde jag inte se vad jag hade mitt framför näsan, Men jag gjorde inte det och det får jag leva med. Man kan inte heller tvinga sig till att älska någon. Det visste vi båda.

Visste såklart genom åren att du var sjuk och pratade med dig sporadiskt. Vi pratade om grillfester med våra nya kärlekar och livet där framme.

[typography font=”Lobster” size=”20″ size_format=”px”]Så helt plötsligt en dag fattade jag att du inte längre fanns.[/typography]

Fy fan, den dagen glömmer jag aldrig. Ringde din före detta fru för att få det bekräftat. Mitt i all sorg är jag så glad att du fick uppleva kärleken med en ny kvinna som jag tyvärr inte hann lära känna.

Så här i juletid och lagom sargad av livet och förhållanden kan jag ändå tänka. Vad skulle hänt om jag då hade tagit dig till mitt hjärta och älskat dig?

Varför skriver jag ens detta? Jo, för att detta gnager inom mig och jag så enormt tacksam över alla år vi fick tillsammans och den kärlek jag fick av dig och som du fick av mig. Vem åker taxi 2 mil med en jätteskål popcorn för att trösta någon som är ledsen? Klart som fan att jag gör det. Fick ju röka under din fläkt. Vi satt som två femteklassare bredvid varandra och käkade popcorn och pratade om livet, så som det såg ut just då.

Saknar dig min vän och är övertygad om att vi ses igen men just nu kan jag säga att jag saknar dig som fan! Vill att du ska ta mig i dina armar och svänga runt mig till Åsa Jinder och sedan låta mig somna i din famn utan krav och bara vara vänner.

Att sakna gör ont, att ha fina minnen gör gott. Livet är inte enkelt och jag skiter i att det just är juletid men just nu blev saknaden stor. Ville ha dig här tillsammans med min kärlek och din kärlek, kanske våra ungar och bara garva och bara vara. För det kunde vi. Bara vara.

Kram till dig och kram till alla som saknas oss. Mitt minne är fint men oj, vad jag kan sakna dig. Mer än jag någonsin kunde anat.

Vad jag saknar dig idag min vän. Älskade du, vad kunde vi gjort annorlunda? Inte ett skit, men jag saknar dig ändå.

Så, nu är julen utdansad och ett nytt oskårat år ligger framför oss. Skönt med eftertanke och skönt att veta, jag lever. Med min ryggsäck fullpackad med allt jag upplevt och känt strävar jag vidare. Jag är inte rädd men förundrad över hur lätt det är att glömma de enkla tingen i livet.

[typography font=”Lobster” size=”20″ size_format=”px”]Ögonblicken som naglar sig fast och som formar oss på livets resa.[/typography]

Ta hand om dig och var inte rädd för ”bak”tiden. Tror och vet att den tillsammans med ett öppet sinne och lite galenskap formar ”fram” tiden.

jul1

Min älskade familj

 

jul2

Sjuk humor, love it!

Kostar på att leva!

jul4

Happy New Year! Tillsammans med Rodrigues mår man bra, så är det.

Sedan har vi ”nu” tiden. Lev, lev, lev och ta vara på allt! Hur farligt är det att gråta, skrika och att älska? Hur farligt är det att vara full, nykter, bakfull, ful eller vacker?

Lev…

För hur många liv har du?  Kram kram

youtube

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam