För alla

Torsdagsreflektioner

2010/10/22
Har varit hos en kompis ikväll och käkat lite, socialiserat lite lagom. Jaaaa, det är klart att vi drack lite rödvin!
En liten reflektion i taxin hem med en trevlig taxichaufför med utländsk härkomst och därmed medföljande svenska. Nä, jag är inte rasist. Hade han haft en osedvanligt stor näsa hade jag även nämnt detta eller andra förstorade kroppsdelar.

Förr på torsdagarna var det en riktig hålligång-afton här på min lilla hemort. Eftersom jag själv inte har varit ute en torsdag på väldigt länge,  (jo, ute har jag varit men inte på Harry´s), så frågar jag såklart lite nostalgiskt nyfiket om det är mycket drag där på torsdagarna nuförtiden. Nej, säger han (eller njet var det nog mer som), förr hade vi sex bilar som rullade en torsdag kväll, idag är vi två.

Då börjar ju min lilla hjärna att surra.
Vad beror detta på? Är folk inte lika partysugna längre? Representerar inte företagen på torsdagarna i samma utsträckning? Eller vad beror det på?

Kan det vara så att vi inte längre orkar? Jag jobbade precis lika mycket förr som nu men kanske på ett annat sätt. Blir vi utmattade av ökad trafik via mobiltelefon och mail? Blir vi mättade av alla roliga radioprogram som startar redan klockan sex på morgonen men skojiga människor som låter som de sitter på en förfest? Alla program på TV där vi får följa folk i förnedring på grund av fetma, singelliv, bönder och folk som inte kan hantera sin ekonomi?
Orkar vi helt enkelt inte leva själva för vi kan leva våra liv genom andra?

Nu menar jag inte att livet består av torsdagar på krogen men något har väl ändå hänt? Många i min omgivning (inte bara ”old people”) har på något sätt slagit av på takten. Man har inte bjudningar på samma sätt som förr, man går inte ut lika mycket som förr utan värnar och vårdar sin lediga tid genom att – ja vadå? Slappa i soffan?
Ägnar sig åt familjen i större utsträckning?

Intressanta tankar tycker jag då va. Borstar snart mina tänder och kryper ner i sängen och njuter av det. Lämnar såklart tandborsten på toan innan jag kryper ner. Har faktiskt en vanlig eltandborste som jag varken kan ringa med eller se på TV i.

Sov gott kära världen!

Kram kram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam