För alla

Trollen i Ramslöksskogen

2013/05/13

TrollaDet var en gång två genuina skånska ramslökstroll som smög omkring på den skånska slätten. Ja, smög och smög är väl att ta i. De var trevliga och gemytliga, precis som skåningar ska vara. Den ene hette Sven Ramslök och den andre hette Lotta Ramslök.

Rätt var det var en dag fick de syn på ett helt annat typ av troll. Ett så kallat norrländskt troll. Med en väldigt konstig dialekt.

– Måste komma från landet som ligger norr om Örkelljunga, skrockade de skånska ramslökstrollen. Där bor det minsann många konstiga troll.Norr om

En dag när de skånska ramslökstrollen hade det verkligen skittråkigt, kom de på en kul idé. Vi lurar med det där trollet från norrland till ramslöksskogen.

GladtrollHurra! Nu var de glada och smidde planer för fullt.

Sagt och gjort, en dag fick det norrländska trollet följa med på ramslöksjakt. Då den stackaren redan hade råkat ut för lite andra skånska troll som skrämt upp henne ordentligt inför ramslöksskogen, så var det norrländska trollet riktigt rädd.

Tydligen skulle terrängen vara näst intill ogenomtränglig, gå över stubbar och sten. Med andra ord ett riktigt maratonlopp.

Skogen

Det norrländska trollet som till sin natur var lite fetlagd, kände sig väldigt oroad.

– Hur ska jag orka, tänkte hon i sin förtvivlan. Jag tror jag tar ett glas Rosévin till så orkar jag nog.

På med värsta träningskläderna. Här måste det till material som kan andas inför den strapats som väntade.

Rumpnissar

Sedan bar det av. Så fort norrlandstrollet kom in i bilen fick hon en ögonbindel för ögonen. För nu bar det minsann av till Ramslöksskogen, den hemliga…

Det norrländska trollet kände en konstig känsla i låren så snart hon fått på sig bindeln. Hon fick plötsligt en lust att börja cykla! Så tokigt visade det sig, det var ju ingen ögonbindel, det var ju det ena skånska ramslökstrollets cykelbyxor som krängts över huvudet!

Efter en lång och guppig färd stannade så till slut den skånska ramslökstrollautomobilen. Bindeln/cykelbyxorna (de svettiga) åkte av och vips så var man i Ramslöksskogen, den hemliga.

Trollskog2

Benen började skälva av rädsla på det norrländska trollet. Så eländig terräng hade hon aldrig skådat.

Klättra

De skånska ramslökstrollen skrockade belåtet.

– Hela skogen är ju full med mat, kved det norrländska trollet med återhållen glädjefnatt.

– Ja, just det, skrockade de skånska ramslökstrollen. Såhär har vi det i Skåne. Mat överallt men den bästa ramslöken finns bara här!

Över stock och sten, berg upp och berg ner. Färden gick igenom bokskogar, björnbärsris och en massa andra konstiga buskar och träd som det norrländska trollet aldrig skådat.

Trollskog

Mellan grenarna kunde hon ibland urskilja havet och kanske var det Danmark som skådades därborta i horisonten.

Sedan åkte ICA kassarna fram och nu började det verkliga slitet på allvar. Gaffeltrucken vi hade haft med oss i ramslökstrollautomobilen startades igång och motorsågarna åkte fram. Nu skulle det minsann hyvlas ramslök på längden och tvären.Gaffeltruck

Det norrländska trollet hade aldrig sett skånska ramslökstroll svettas så ymnigt förut. Hon hade bara sett att de skånska trollen svettades när de åt.

Efter 30 minuter var kassarna fyllda och det syntes inte ett spår i Ramslöksskogen, den hemliga.

– Så magiskt, tänkte det norrländska trollet. Här har vi skövlat med motorsågar och gaffeltruck och det syns inte att vi varit här ens.

Lyckan som spirade i det norrländska trollet var enorm. Tänk vad mycket gott man kan göra med denna lök!

Och ja, det gjorde hon också. Goa recept kommer…håll utkik, den tjockatantenistan har lovat publicera några goa grejer snart…

Klart slut från det norrländska trollet.

P.S. De skånska ramslökstrollen visade sig vara jättesnälla och från den dagen var de alla de allra goaste vänner och det norrländska trollet började faktiskt till och med att drömma på skånska. Fortfarande denna dag som idag har det norrländska trollet fortfarande en stor dröm att ännu en gång i sin livstid, få återvända till Ramslöksskogen, den hemliga…

Söta troll

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Skat-Ann 2013/05/15 at 19:30

  Här på Kinnekulle växer det Ramslök överallt och precis ”jämte vägen” så inte behöver man klättra över stock och sten. Det är bara till att öppna bildörren.
  Kramis
  Skat-Ann

  • Reply Tjockatantenistan 2013/05/15 at 21:15

   Jag kämpade inte speciellt mycket heller…Lite drama är aldrig fel. Glöm inte kolla in recepten. Kanske har du något gott att delge? Publicerar det gärna isåfall.
   Kram på dig

  Leave a Reply

  Protected by WP Anti Spam