För alla

Tunneberga Gästgifvaregård, snart kommer vi

2016/12/06

t1Nu är det minsann inte långt kvar till den magiska julaftonen.

Då vi ska smörja kråset ordentligt och bli alldeles svettiga av mat och bak. Hög tid att prova ut julbordsbyxorna (de med resår i midjan) och gärna något luftigt upptill så man slipper känna sig som en stånkad korv, denna magiska dag.

Tunneberga Gästgifvaregård

Precis som förra året ska jag tillbringa min eftermiddag och kväll på Tunneberga Gästgifvaregård i Jonstorp. Denna pärla på den skånska slätten. Tillsammans med mina barn, lite vänner och deras barn. Eller barn och barn…de är ju vuxna men när de kommer hem blir de som barn på nytt.

sillalaxaSka bli så roligt då hela gänget verkligen uppskattar god mat och dryck. Att sedan sitta tillsammans i denna otroligt mysiga miljö och bara njuta. Lämna disken med gott samvete och bara njuta av den skånska gemyten.

I vanlig ordning är min plan att lämna lite plats för ”gottebordet” men det brukar tyvärr vara proppfullt vid det laget men något litet ska man väl kunna trycka ner.

gotte1I detta hemmet

I detta hemmet ska ingen svettig grisröv åka in och ut i kylskåpet. Ingen rinning ris à la malta, blöt jansson eller ett skinnigt dopp i grytan. Nä, här smörjer vi kråset på bortaplan.

(Såklart ska nattgästerna få sig en skinkmacka till frukost och lite ägg och en sillarumpa på en god vörtlimpa). 

Julklappsspelet kör vi också på hemmaplan efter middagen då det har en tendens att gå hett till. Alla gäster medtager en julklapp (eller fler) till ett totalt värde av 100:-. Det är verkligen skitroligt!

Just nu

Just nu och fram till och med den 24/12 pågår julborden för fullt på Tunneberga. Bara att ringa och boka!

Vill man inte boka julbordet på Tunneberga utan hellre vill sitta hemma så går det också alldeles utmärkt att få deras ”lilla” julbord hemkört, upplagt fint på fat. (Personer med rymligt samvete kan ju ”låtsas” att man själv har slitit som ett djur i köket).

Tävling

Såklart blir det tävling där priset som ligger i potten är två fina jultallrikar att avnjuta eller om man hellre vill hämta på Tunneberga. Tävlingen kommer i ett annat inlägg – så håll ögonen öppna! Gratis är och kommer så alltid förbli – just precis gott.

Ja, och nu är det helt legalt att börja använda den gamla slagdängan.

God Jul till er alla!

Kram kram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam