För alla

TV kändis, jo jag tackar

2017/12/13

Lever fortfarande i den där goa känslan efter min medverkan i ”Halv åtta hos mig” från Höganäs förra veckan.

Människor är så himla gulliga och kommer fram till mig och gratulerar mest hela tiden. Tänk ändå vad människor är modiga och vilken glädje det sprider!

Många fina samtal de senaste dagarna med människor jag aldrig mött förut. Det har utvecklats till matprat, vad de själva gillar att tävla i eller ägna sig åt på sin fritid. Spontana härliga möten som skänker mig glädje och tänk vad mycket ett vänligt ord och ett leende kan betyda.

Varför?

Varför anmäler man sig till ett TV program är en fråga jag ofta får. Ja, min anledning är så god som någon.

Satt förra hösten och drack lite(r) vin i höstmörkret och hade det lite allmänt tråkigt. Scrollade runt lite på Facebook och då kom det upp i mitt flöde att TV4 sökte medverkande till matprogrammet ”Halv åtta hos mig” som skulle gå av stapeln i Höganäs.

Varför inte, tänkte jag? Gjorde det man skulle och skickade även med en låt som jag för tillfället snöat in på. Sedan föll det i glömska.

Sedan ringer telefonen i mars-april i år och då är det minsann produktionen som vill boka en tid för telefonintervju. Letade som en blådåre i mina mail efter vad i hela fridens namn jag skickat in för något. Hittade ingenting men hade åtminstone lite på känn vad jag skickat in i matväg.

Sagt och gjort, telefonintervju blev det. Att jag sedan inte hade en susning om vilken låt jag skickat med är ju en annan sak. Improviserade lite där under intervjun och det gick ju tydligen bra.

Sedan fick jag hembesök av två trevliga tjejer som intervjuade mig i mitt hem samtidigt som de filmade med en liten handkamera. Lite väntan efter det och sedan kom beskedet – du är antagen!

Vilken häftig resa

Det har varit så spännande. Dels att få träffa tre för mig helt nya bekantskaper som visade sig vara helt underbara och galet roliga människor. Att jag aldrig träffat Zlatko som är badmästare är ju inte särskilt konstigt då jag avskyr badhus och simbassänger. Alldeles för många kroppar i för lite vatten. Att sedan ligga där och simma. Få någon annans hårstrå mellan fingrarna samtidigt som det spatserar förbi någon suspekt person på kanten med hälar som ser ut som hamburgare – fy fan, det går fetbort!

Camilla som håller till i en gymnastiksal är ju inte heller så sannolikt att jag stött på tidigare. Håller mig helst borta från gymnastiksalar efter alla traumatiska år med det eviga ”hoppa bock” och ”plint”. (Att jag sedan blev en fena på hoppa bock är ju en annan sak)…

Inte heller Jacob som är väldigt mycket yngre än mig och helst håller på med spel av olika slag. Inte direkt en snubbe jag hängt med vid bardisken under simmiga kvällstimmar.

Men så roligt att träffa dem alla!

Många tagningar

Helt otroligt att fyra hela dagars filmningar blir till fyra små snuttar på 18 minuter. Omtagningar, omtagningar och åter omtagningar. Svettigt värre i varma lampor runt matbord och kastruller. Som tur är kunde vi skåla en hel del i smyg. Jag och Camilla såg till efter dag två att det fanns rikligt med vin om man säger så…

Och när de kom till mig på torsdagen hade alla med sig vin. Så himla gulligt!

Finalkvällen låg vi alla uppe i mitt sovrum och i min säng. Fnissade, drack vin och lyssnade på musik. Pratade om allt mellan himmel och jord, trots att vi bara träffats i några dagar. Där fick vi ligga och trycka medans filmteamet gjorde i ordning inför finalen samt att mina gäster fick gå ner en efter en och rösta.

Filmteamet var helt outstanding. Vilka duktiga killar och tjejer. Effektiva, avslappnade och så kunniga i det de gjorde. Jag är superimponerad! Många skratt blev det och tänk vad mycket dumheter de fick mig att göra. Är glad att så mycket inte kom med för själv upplever jag mig som ytterst skötsam i programmet.

Bortklippt, tack och lov

Här kommer ett smakprov på det som klipptes bort:

  • Sjunger med falsk stämma ur Trazan och Banarnes sångbok, iförd min rosa pantern dräkt.
  • Dansar i min rosa pantern, med diverse sköna moves.
  • Handlar på ICA, hysteriskt skrikande bland bananerna över påhittade svärmar av bananflugor.
  • Tokrensar varenda hylla med insektsmedel, också det på ICA.
  • Alla svordomar som likt ett pärlband fullständigt forsar ur min mun.

Ja, såna här grejer som gör att mina barn slipper emigrera och byta efternamn, min syster behöver inte gå under jorden och min manliga bekant slipper gå med en skämskudde fastlimmad i pannan varenda dag.

Inte heller behöver jag ta på mig tomteskägg eller åka till en annan världsdel för att handla. Det blev helt enkelt bra.

Lite synd är att min absolut formidabla insats i fotbollsspelet klipptes bort. Jag spöade helt enkelt skiten ur min motståndare!

Lite festligt är det dock när filmteamet med ett smajl säger att detta är första gången de filmat ett gäng som skålat så förbannat mycket hela tiden.

Pengarna då?

Ja, det var ju lite snopet om man säger så. 15 000 kronor låter ju helt underbart men efter att skatter och sociala avgifter är avklarade blev det 7 900 kronor insatt på mitt konto. De pengarna kan jag säga var ju mer eller mindre uppätna och uppdruckna innan inspelningen. Alla testlagningar, 9 plåtar havreflarn och alla goa vänner som varit testpiloter och deltagit i denna resan. Är så tacksam att ha dem i mitt liv.

Den underbara killen på Systembolaget i Värnamo som hjälpte mig att noggrant få till öl och viner till alla rätter. Även alkoholfritt alternativ till samtliga rätter. Han är bara guld värd och la ner sin själ. Stort tack!

Det var det värt

Det har varit värt varenda svettdroppe. En resa utan dess like. Så mycket support innan och ett sådant gensvar de senaste dagarna. Jag är fullständigt överväldigad av alla gratulationer, glada tillrop och sköna kommentarer. Tack till er alla!

Jag behövde verkligen den här ”boosten” efter ett drygt år av in i helvete mycket motgångar, död och allmänt elände.

Nu känner jag mig tillfreds och full av energi inför stundande julhelg och den kommande framtiden. Allt har en mening som sagt vad och jag tackar ödmjukast för känslan som fyller mig idag.

Kram kram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam