För alla

Underbara helg

2013/09/15

Helgmys[typography font=”Cantarell” size=”20″ size_format=”px”]Vilken underbar helg![/typography]

Trots att förkylningen hänger kvar och jag mår lite halvlustigt, så är en sådan här helg något av det skönaste jag vet. Strosa i skogen med goa vänner, underbar man och en lycklig hund.

Svampplockning i lördags med bästa M. Varm chokladmjölk och nybakad Hönökaka, Lulles pastej med gurka i pausen. Fint väder, lycklig hund och svettiga gummistövlar – kan det bli bättre?


ÄlgloppaIdag söndag
, nytt svamprace med C som fick smaka på skogens vidriga älgloppor!

Jag blir så trött på dessa förbannade älgloppor. De förstör hela min upplevelse och jag går med skräcken bultandes i bröstet. (Tillsammans med en jävla hosta).

De går knappt att döda utan måste klämmas ihjäl och för mig som är paniskt rädd för insekter är detta en strapats utan dess like. Visst, jag glömmer mycket annat, som att titta efter orm eller vara orolig för att magen ska löka i sparrisen men – åh, vad de förstör en skön upplevelse.

En helt hysterisk C kom utrusande från skogen och bara skrek:

Nu åker vi hem! Jag orkar inte med det här mer. Nu fattar jag precis vad du menar.

(Skönt, kunde han nu också få mens en gång i månaden så tror jag vi är på precis samma våglängd, hehehe).

Jag som är skiträdd fick slå bort ett gäng som satt på hans rygg och sedan hade han en på kinden. Och ja, jag klappade till även där! C överlevde dock men jag tror det dröjer en stund innan jag får med honom ut i sparrisen igen. Personligen har jag också fått min dos av eländet. När de till och med sitter på kroppen under alla kläderna när man kommer hem, ja den äckelfaktorn går i topp!

Längtade nästan till vintern där en stund för då finns det fan inga älgloppor i skogen! Inte svamp heller. Visserligen har jag en gång hittat trattkantareller under ett tunt lager av snö men det tror jag inte hör till vanligheterna.

Sedan blev det AW – after wood!

En skön dusch, slappekläder på. Ett gott glas rött och matlagning!

Meny tjockatantenistan

Sedan soffhäng med film. Hur bra kan det bli egentligen?

Nästa helg blir det ingen svampplockning utan då är det dags för Kulturnatta i Höganäs. Det ska bli jättekul och vi får väl se hur många smålänningar vi blir som rullar ner. Den som vill hänga på är jättevälkommen, sängplatser löser sig alltid!

Ha en underbar söndag.

Kram kram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam