För alla

Välja sinnesstämning

2015/04/25

Att välja en sinnesstämning och behålla den är en av mina senaste övningar. Är övertygad om att ju mer jag övar desto lättare kommer det att gå och målet är att en dag inte ens notera att den goda sinnesstämningen överhuvudtaget kan rubbas.

I veckan besökte jag en bank i en svensk småstad. Nummerlappssystem och jag fick nr 44, bingo! Några personer före mig och två kassor öppna. Inte gick det särskilt fort men så ser ju systemet ut så varför jaga upp sig? Mådde väldigt bra och kände mig i harmoni med mig själv och omvärlden. Tog mig tid att njuta av möjligheten att kunna betrakta människorna runt omkring, läsa på lite affischer och som vanligt när jag besöker en bank – drömma…

Hur jag likt Von Anka iförd randig baddräkt kliver in i det gigantiska pengavalvet och dyker från trampolinen rakt ner i ett massivt hav av guldpengar.

von

 

Oväder på ingång

Men se då rullar det stora ovädret in i banken. En tjej i 25-års åldern med butter uppsyn sätter sig bredvid mig med sin nummerlapp och pustar. Strax därefter kommer hennes mamma och sätter sig också. Hela luften runt denna 25-åriga tjej fullkomligt vibrerar av dålig energi. Hon börjar skälla på sin mamma över än det ena och än det andra.

Jag själv börjar må riktigt dåligt av detta. Tänker först att jag måste resa mig och ställa mig och vänta på något annat ställe i banken. Allt för att inte rubba min egen harmoniska känsla som nu sakta men säkert håller på att blåsa bort.

Då tar vi ett djupt andetag…

…sa jag till mig själv. Ta tag i det här nu och lär dig hantera det som stör din goda sinnesstämning. Så jag andades lugnt och försatte mig tillbaka i den där sköna känslan jag haft innan ovädret rullade in. Tjejen blev mer och mer frusterad över hur lång tid de andra kunderna tog på sig och muttrade bittert till sin molokna mamma (oh, vad konstigt att hon inte strålade med en sådan liten solstråle till dotter), om hur snabbt hennes ärende minsann skulle gå.

Då hände det grejer

Fick en tanke som värmde gott i hela min kropp. Om tjejen bredvid mig har nr 45 så ska jag säga till henne helt lugnt, trots att jag själv nu säkert väntat i 25 minuter – att vi kan skifta nummerlapp eftersom du verkar ha bråttom. Inte nummer 46 eller 47 utan helt enkelt nummer 45. Efter en stund uppdagades att hon hade nummer 47 och då blev det inget byte.

Vad vill jag ha sagt med detta?

Jo, att känslan som uppfyllde mig var himlastormande. Dels att jag kunde behålla dagens goda humör och sinnesstämning, dels att jag överhuvudtaget kunde tänka mig att vara generös mot en människa som åtminstone i detta läget inte hade gjort sig förtjänt av det, gjorde mig så himla stolt.

Det var så skönt! Om jag inte missminner mig så gick hela den dagen i ett trevligt tecken. Människor var trevliga mot mig, jag kände mig själv lycklig och glad. Alltså kommer jag att vilja upprepa denna känslan igen.

Så nästa gång det blir oväder och dåliga energier runt omkring mig blåser in så kommer det att bli ännu lättare att hålla det borta. Generösa tankar att få ta större plats och jag kommer att känna mig glad och stolt över vad jag valde.

Övning ger färdighet och detta krävde varken gympaskor, baddräkt eller en fotboll. Jag tog det jag hade till hands – mitt alldeles egna medvetande!

Önskar alla en trevlig lördag och vad ni än tränar på så ge inte upp. ♥

Kram kram

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam