För alla

Var tog kärleken vägen?

2014/09/15

oh noNär i hela fridens namn sket det sig så totalt?

Har aldrig tidigare i mitt liv varit med om en sådan inskränkthet, elakhet och hets mot våra medmänniskor. När blev det förbjudet att ha en egen åsikt? De här sista veckornas vidriga skriverier och hat som präglat media får mig att må riktigt illa.

Varför är någon förvånad över att SD tagit den mark de har? Har de suttit i soffan med kuddfodralet över huvudet och hörselkåpor?

Såklart för en enda fråga som ingen av de andra partierna vågat lyfta.

Skulle jag sluta umgås med någon för att den personen har en avvikande politisk åsikt än jag? Vi kanske delar andra intressen som ligger oss varma om hjärtat? Hjälp, vilket ensamt och torftigt liv jag skulle ha.

friends

Är det någon som på allvar tror att bara för att SD har fått 13% av väljarnas röster att alla med invandrarbakrund nu ska få en enkelbiljett – hem eller till vad?

Jag kanske är stenkorkad men är inte invandringspolitik och flyktingpolitik två helt olika saker?

Såklart vill jag och tillsammans med mig säkerligen den stora massan givetvis hjälpa människor i nöd. Men jag inser att det går ju inte att hjälpa alla. Det kostar pengar och vem ska pynta? (OBS! Pojken med guldbyxorna finns inte. Det var en film).

guldbyxor

Är det högre skatter som ska vara botemedlet? Om jag lägger mig vinn om en bra utbildning som ger mig studieskulder i många år framöver men också en bra inkomst. Ska jag straffas för att jag haft motor och en sjujävla vilja att skaffa mig ett välbetalt jobb?

Eller om jag jobbar nattskift och kryddar det med lite extrajobb för att tjäna så mycket som möjligt för att jag vill kunna försörja min familj som bor i Thailand. Ska jag straffas med högre skatt?

Gaphalsarna

Skulle gärna vilja veta hur många av dem som sitter och gapar och skriker över hur synd det är om alla i hela världen som verkligen gör något för dem? Hur många av gaphalsarna har tex. fadderbarn? Eller lägger en månatlig summa till välgörande ändamål. Samlar in kläder, leksaker och hygienartiklar och verkligen går till ett flyktingboende i sitt närområde och lämnar över detta.

Hur många som har utrymme i sina hem och faktiskt tar emot en familj på flykt.

Om jag nu inte vill lägga ens en krona i en tiggares kopp utanför ICA-affären så är det mitt val. Jag vill inte bli kallad varken rasist eller nazist för det. Inte en käft vet om jag har tretton fadderbarn eller en månatlig insättning till Röda Korset eller vad det nu månde vara. Jag kanske lägger ner många timmar varje månad på att vara en stödperson till en handikappad? Eller bakar ett gäng bullar och går till ett äldreboende i min närhet varje vecka? Kanske väljer jag att lägga min tid och energi på att vara en stödfamilj till en unge som lever i usla hemförhållanden?

Alla måste vi få göra vad vi vill gällande dessa bitar utan att bli hånade, hatade och kallade för än det ena och än det andra.

Var tog kärleken till våra medmänniskor vägen?

Det går inte att trycka ner en åsikt i någons hals.

Nej, för helvete. Låt folk ha en egen åsikt. Vi lever ju i demokrati som det så vackert heter. Det vill jag iallafall fortsätta med. Jag gillar ett samhälle med olika åsikter, högt i tak och framförallt influenser från andra länder. Tycker det är festligt och trevligt att få en inblick i andra kulturer men inte de kulturer där människovärdet inte har en plats. Jag tycker inte att det är okej att gifta bort sin nioåriga dotter och jag tycker inte det är okej att skjuta en landsman på öppen gata.

Inte heller tycker jag det är okej att kasta gatsten på poliser, hundar och hästar.

Jag bor i sverige och vill fortsätta med det. Det är mitt val, för jag har ett val.

Mer kärlek till folket- mer tolerans och framförallt:  Alla ni lata jävlar som KAN jobba – sätt fart för här kommer att krävas kosing!

Kom ihåg: Det går aldrig att kasta spjut i radhus. Inte heller att kasta sten i sina egna glasögon.

Nåväl, snart har det kommit en ny mirakelkur för att minska åldrandet. Eller så har Carola satt på sig T-shirten bak och fram. Då kommer media att uppfyllas av detta och sedan var det andra sopat under mattan.

sopa

Kram kram till alla med kärlek i sitt hjärta, oavsett hudfärg, härkomst, namn, politisk åsikt eller skonummer. ( Ni som sabbar för alla våra stensättare kan fara åt h-vete).

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Vi människor | tjockatantenistan 2014/09/22 at 20:58

    […] all den respons som mitt förra inlägg fick, om Var tog Kärleken vägen Över 10 000 visningar och hela 66 delningar. Så skönt att känna att fler känner och tänker […]

  • Leave a Reply

    Protected by WP Anti Spam