För alla

Vi människor

2014/09/22

tackTack, tack, tack…

För all den respons som mitt förra inlägg fick, om Var tog Kärleken vägen Över 10 000 visningar och hela 66 delningar. Så skönt att känna att fler känner och tänker som jag.

När man offentligt går ut med sina tankar och känslor gör man sig själv väldigt sårbar. Därför så himla viktigt med respons. Människors åsikter och reflektioner får mig att växa som människa och våga leva den jag faktiskt är.

Varför bloggar människor?

Finns ju väldigt många olika anledningar till varför man bloggar, men min intention har från starten år 2006 varit att lyfta lite på locket och våga prata om sådant som man kanske håller inom sig.

Naturligtvis en viktig ventil för mig själv. Har alltid skrivit dagbok som barn och i lite vuxnare ålder får väl böckerna som blivit till kallas någon slags solosång med pennans hjälp för att reda ut tankar och känslor.

Sedan är jag helt införstådd med att i mitt huvud pågår det en hel massa trams som kanske inte rör sig i gemene mans huvud. Men det är ju mitt huvud och så länge jag kan få människor att känna sig glada, normala, modiga och framförallt nöjda med sig själva –  ja, då är min lycka total.

mr bran

Förväntar mig verkligen inte att alla ska tycka det är normalt att skita ner sig men som sagt ”shit happens”.

Alla har verkligen inte spytt i sin egen handväska men vi är många, tro mig. Att få läsa om sådant som är lite förbjudet och kanske ha i bakhuvudet när det råkar bli mer än en matsked i brallan, att ja – det finns faktiskt fler som har råkat ut för det. Jag är inte ensam.

Det är väl det mycket handlar om också? Att vi inte vill känna oss ensamma? Att tillhöra en gemenskap är oerhört viktigt och att få känna sig behövd och bekräftad är ju grundläggande för hela vår existens.

science

Nä, jag har inga vetenskapliga belägg eller diagram över detta utan enbart något jag sugit in under min livstid genom att umgås med andra människor.

Titta dig omkring i ditt umgänge, hur ser det ut? Är säker på att någon av följande karaktärer finns där:

Bekräftelsehoran (självklart kan det även vara en man).
Råkar snubbla på tröskeln och låter som ett brandlarm. – Titta på mig, jag finns!

Jag, jag och sedan var det visst jag.
Du kan berätta att du har fått en böld i röven och inte kommer att kunna sitta på tre år. Jamen, då har ju hon eller han fått en ny arbetskamrat som hela tiden tar fel kaffemugg på jobbet!

Ordningsmannen eller kvinnan.
Kul brännbollsspel på midsommar och visst, Pelle var kanske bränd men vem bryr sig? Ni har trevligt och alla skrattar. Nej, detta kan inte släppas och måste ältas precis hela kvällen.

Snålröven.
Dyker alltid upp på knytkalas med en kasse med tre öl. (Resten har han gömt på ett säkert ställe). Ni är 12 pers på festen.

Skitsnackaren.
Sitter hela festen tyst och lyssnar på varenda samtal som pågår. Viskar gärna lite väl valda avsnitt med väl valda personer efter festen för att själv få växa och känna sig lite sensationell. Utan att ha gjort en endaste ansträngning själv för att nå den statusen.

Moder Teresa.
Håller koll på alla. Råkar du harkla dig så har hon/han ringt ambulansen för du har definitivt fått TBC. Vill vara alla till lags och går hela tiden med tvättinstruktionerna på tröjan synliga. Så mycket har hon/han vänt ut och in på sig själv.

Fader Abraham.
Sitter med sitt pekfinger i ditt fejs och verkligen talar dig till rätta. Hans/hennes åsikt bör vara din lag.

Vindflöjern.
Här krävs inga större förklaringar. Att ha en egen åsikt? Nej, jag har ju en kappa som vänder sig efter vinden.

Spellevinken.
Får alla att skratta och skämmas lite grann.

Får mig att må urbra.

Jag kan tala.
Den där personen som inte hörs speciellt mycket men när munnen öppnas så bara dör man av förundran, glädje och lycka.

Jag är mitt jobb.
Kan bara prata om en enda sak. Sitt jobb. Vill bara att du ska fråga hur mycket personen får ut i lönekuvertet varje månad. Så boooring…

Ett litet axplock….

raps

Finns så många mer men alla behövs på något förunderligt sätt. Det gäller bara hur vi själva förhåller oss till dem. Får de oss att må dåligt eller bra? Kan jag hantera det och framförallt vill jag hantera det?

Genom åren som gått kan jag personligen säga att jag fullkomligt älskar att omge mig med diverse olika individer. De får mitt sinne att öppna sig, får mig att våga spränga gränser och framförallt – våga leva den jag är.

Jag har blivit mer kreativ som människa. Vågar pröva andra vägar, både yrkesmässigt och privat. Lärt känna så många fantastiska människor. Håller mig undan människor som får mig att må skit. Fnissar för mig själv, hoppar i mina prickiga gummistövlar och stövlar på – i mitt liv.

gummi2

Trillar ibland (inte bara på fyllan), skuttar ibland, backar ibland, fastnar ibland, strosar ibland och mellan varven så hoppar jag som en jävla idiot!

Kram till er alla som vågar använda huvudet och hjärtat. Som inser att, trots att det är tufft att leva så är det livet som händer här och nu. Du är kaptenen på din egen skuta och ibland när orken tryter så flyter förhoppningsvis fanskapet ändå.

haddock

Kram kram

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam