För alla

Viktklass

2013/05/08

Doktor OsborneVilken förbannat dålig start på denna dagen då. Kallad till doktorn då min blodtrycksmedicin måste förnyas. Trodde att undertrycket blivit bättre då jag upplever att min vardag inte alls är så stressig som förut, men nej då. Det lilla undertrycket var högt och fint (140/100). Skit, skit, skit…

Sedan drar vi igång med vikt och längd. Det jag alltid trott, att man krymper på längden ju äldre man blir, stämmer tydligen inte. Jag har helt plötsligt växt 2,5 cm på höjden!

Vikten däremot var bedrövlig. Nu skulle jag behöva vara 2 meter och 13 centimeter till min vikt.

Fina förmaningar om alla goa grejer man kan drabbas av i min ålder och med min vikt. Bara att inse, levt för länge efter doktor Pluras ordinationer.Doktor Plura

Hur ser min plan ut då? Tja, inget har förändrats just vad gäller planeringen. Nu handlar det mest om att sätta den i verket. Eller att få ut tummen ur arslet, eller rättare sagt hela förbannade underarmen. Mindre portioner, mer kaninfoder, ingen glass och inga jordnötter. Motion såklart och det ger ju sig automatiskt vid denna årstiden när man kan cykla, eller måste cykla menar jag. För vin vill jag ju kunna dricka.

Lättare nu när det är grillsäsong. Ja, inte att dricka vin utan tänkte mer på köttet. Kräver inga kolhydrater utan sallad och grönsaker är helt okej. Under den kalla årstiden har jag jättesvårt att knapra sallad men nu funkar det bra. Inte det godaste jag vet men nu blir det så. Basta!

Tänker på doktor Ozzy. Hur har han lyckats bli så gammal? Ja, kanske för att han inte är fet.

Nej, nu är det upp med humöret och se möjligheterna istället för svårigheterna. I med nya batterier i vågen och sedan är det skärpning som gäller med denne kroppen! Hela dagen har åtgått till små bortförklaringar i min hjärna. Här kommer några:

– Men. det är inte så farligt, du ska ju ha mens snart. Då lägger du ju alltid på dig lite.
Hmmm, men knappast 25 pannor va?

– Kanske var ditt blodtryck så högt för att det var första gången du besökte denna vårdcentral?
Ja, men du har ju för helvete rekat var den ligger ungefär i en veckas tid!

– För mycket kaffe på morgonen kan nog ge högt blodtryck!
Eller hur? Du tror inte att det var för det jättelasset du presterade imorse, efter kaffet, och efter pizzan du drog i dig igår kväll?

Nej, det är bara att inse faktum. Älskar min syrras kommentar efter att jag i chocktillstånd klämt ur mig dagens vikt; -Ja, med vad hade du väntat dig?

Helt rätt. Vad hade jag väntat mig? Trodde jag någonstans i min enfald att 20 pannor helt plötsligt försvann för att jag släppte en morgonfjärt?

Usch, en dag i chock och i uppvaknandets tecken. Jag vill inte dra på mig några sjukdomar för att jag är en tjockis. Jag vill inte ha diabetes 2 och inte någon annan siffra heller. Definitivt inte en tresiffrig vikt. Den enda som kan påverka detta är jag själv.

Nu är det fanimej slutglufsat! images-31-150x150

Planering, struktur och ge fan i det där lilla extra. Kakan till kaffet efter lunchen, alla salta pinnar och jordnötter. Mera grönfoder och mera vatten. Halvera portionerna och ät mer ägg till frukost.

Detta är verkligheten för en livsnjutare, så är det. Och jag vill ju kunna njuta av mitt liv väldigt, väldigt länge till!

Till alla tjockisar och livsnjutare: Kämpa på och njut men gör det lite smartare. Ni andra som är lagom kan fortsätta att vara –  lagom.

Kram kram

 

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam