För alla

Vill ha…

2018/01/18

Alltså, jag är hysteriskt kär…

I ett tält

Sedan första gången jag la mina blå ögon på denna uppfinning så har det spirat av kärlek i mig. Det är så satans genialiskt, jag vill nästan gråta. Jag har till och med bett om att få skriva om det och då förstår ni att min kärlek är genuin.

Fattar ni? Tälta och slippa ligga på marken bland alla äckliga insekter, ormar, barr och annan skit som finns i naturen och irriterar tjocka tanter. Här snackar vi en helt ny era vad gäller campingliv. Det enda som behövs är en bil med tak (för ev. retards – inte en cabriolet). Spelar ingen roll vilken bilmodell, storlek eller färg. Bara den har ett tak. På taket monteras två lastbågar av bra kvalitet, tex. Thule som vi smålänningar väl känner till och sedan monteras tältet som en vanlig takbox.

Själva monteringen är typiskt ”manslemsgöra” givetvis, men det ska väl inte vara så svårt att få tag i en man som är villig att montera för en middag eller två. Sex funkar i regel alltid också om man är usel i köket. Personligen kör jag både middag och sex.

Mysfaktor deluxe

Hundtävlingar, hästtävlingar, fotbollscuper med småterroristerna, övernattning hos svärföräldrarna eller varför inte istället för en gäststuga? Säljare, montörer, reparatörer som ligger ute på vägarna under veckorna och kanske har hund med sig? Nystartade företagare som kuskar land och rike runt och har skral kassa till dyra hotellnätter. Det finns faktiskt inga begränsningar, kanske därför jag blev så tokkär.

Vi drar….

Jag och min älskling far iväg i min röda fara med ett snyggt taktält i matchande färg (finns i en massa olika modeller och färger). Bilen lastad med god mat, dryck och rejält med dasspapper. Vi stannar vid en vacker sjö och på några minuter har vi rest vårt taktält. (Jag är givetvis smal). Där finns led-belysning, mysiga sovsäckar, kuddar, taknät för kläderna eller varför inte nattamat tänker jag. Vi badar i gryningen och springer fnittrande upp till vårt tält med blöta stjärtar (jag är såklart fortfarande smal). Älskar i led-belysningens sken och kokar kaffe på vårt triangakök.

Sovsäckar och kuddar kan ligga kvar under vår färd till nästa stopp men ev. kärringar plockas med fördel ur.

En italienare

Nu är det kampanj fram till fredag 26 januari. Det innebär rabatt och bara tanken på att tältet är handgjort i Italien och att det tar ca fem dagar att bygga ett enda tält – är bara så ljuvlig!

Tänk att jag som lite kommit ur mina banor med naturen plötsligt ser en ny värld veckla ut sig – på mitt biltak! Smidigt, i princip insekts-äckel-fritt och ändå med klass och stil. Ja, jag är såld…

För 10 månader sedan hade jag aldrig sett detta tidigare. Tänk alla hundutställningar och hundtävlingar jag kuskat runt på under åren och lagt dyra pengar på övernattningar. Så glad att det finns nya saker att upptäcka och så glad att jag nu har ytterligare en sak tillagt på min ”bucket list”.

Att få en ”aha-upplevelse” och se möjligheter – bli tokkär i en grej. Ja, det funkar och jag vill ha…

Att fortfarande vara nyfiken och våga drömma – det håller iallafall mig vid liv.

Kram kram

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam