Den här veckan var inte en vecka man direkt skriver brev om hem…

Eller jo, kanske.

Tufft som fan rent yrkesmässigt, tufft privat med mamma som har ny tumör, denna gången i hjärnan. Bra på ett sätt för hon har varit vimsigare i kolan än tidigare. Det vanliga vimsiga i kolan lider ju både jag och syrran av…

Nåväl, det kommer att opereras nästa vecka och att ha en syster i detta läget som är helt underbar, det räknas. Även mamman är helt underbar men vimsigare än vanligt…

Nu kommer vi till det fina. Att inte ta för givet…

Livet omkring oss består av ringar tänker jag. Den innersta ringen är självklart du själv, sedan kommer barnen och en eventuell partner. Sedan börjar vi bygga utåt – med vänner, sedan bekanta, jobbarkompisar osv.

Att vara i den innersta ringen är för många så självklar. Jag har min familj och den bara finns där. Självklart gör den det men vad viktigt det är vårda den. Inte ta något för givet och självklart. När man ser sin egen del i den innersta ringen och inser hur viktig den är för dig själv, det är då du börjar vårda den.

Jag skulle aldrig gå genom eld och vatten för mina söners skull. Däremot skaffa en brandsläckare och en livbåt. När någon behandlar dem illa blir jag ett tigrinna och försvarar dem med allt jag har.

Denna veckan har jag återigen blivit varse om vikten av att vårda sina relationer. Att ha vänner som bara finns där, helt okomplicerat är inget jag har fått gratis. Såklart finns de i mitt liv för att jag har förtjänat dem.

Den känslan är fantastisk och jag är så tacksam. Sedan är jag också förälskad! Spelar fan ingen roll om man är femton eller femtio, känslan är densamma. Fördelen när man uppnått min digra ålder är att det är mycket man kan skippa. Skaffa barn går ju av naturliga själ bort och det ska gudarna veta att jag fullt upp med de jag redan har!

Två kompletta dårar!

Att bara vara i nuet och njuta är så viktigt och så härligt. När döden kryper inpå så inser man vikten av att vårda det man har och njuta av det.

Det har jag verkligen gjort idag. HV 71 tog SM guld och jag hade verkligen velat bo i mitt konstiga hus i Jönköping idag och känt hur det kokar i hela stan. Men det kokar på bra här i Höganäs också, med småländska vänner på plats så saknades det ingenting. Jo, en sak saknades…

Aldrig ta något för givet, vårda dina relationer och älska, njut och var närvarande.

Kram kram