Sharing is caring!

Nu blommar det minsann i träd, buskar, gräs och allsköns blomster. Vackert, hjärtskärande och en pirrande känsla i hela kroppen. Men då minsann…

Då slår den härliga allergin till!

Tror att det är det iallafall. Idag rinner näsan oavbrutet och det känns som om jag har feber.

Har uteslutit discofeber, lördagkvällsfeber och kåtslag.

Är inte överdrivet sugen på att använda febertermometern då jag är osäker på i vilken ände, och i vems ände den befann sig senast.

oh no

Apoteket eller?

Så jag drar iväg till apoteket eller vad det heter nuförtiden. Har nämligen för mig att man ska blanda två olika sorters värktabletter för att få ut maximal effekt. Den söta lilla väna kvinnan på apoteket får på min fråga vad jag ska blanda, inte svara på detta. Nej, det måste farbrorn doktorn göra.

– Men tror du jag dör om jag blandar Alvedon och Ipren?

Då log hon lite och sa, – Nääää, det tror jag inte men jag får inte säga.

– Okej sa jag, då testar jag tillsammans med en Gin & tonic.

Då log hon inte längre…

Nästa gång tror jag att jag ska fråga om jag kan blanda Xyloproct och Alcosanal. Tillsammans med en Bloody Mary och en gigantisk drinkpinne.

Varför allergi?

Undrar egentligen varför var och varannan människa har allergiska besvär? Tror inte jag känner någon som inte lider av någon form av allergi. Fast å andra sidan tror jag inte att jag känner någon som inte har lite kli därbak ibland heller.

allergi

Förövrigt gillar jag att det finns apotek överallt idag. Har bara positiva erfarenheter av det. Inte för att jag hänger där stup i kvarten men det finns i regel i anslutning till mataffären och det är smidigt.

Ja, är det nu allergin som slagit till så är det väl bara att börja peta i sig daglig medicin. Har klarat mig utan det i över ett års tid men ska man behöva ha en toarulle som bästa kompis dygnet runt så får det nog bli så. Känns superfräscht med en toarulle på skrivbordet och en papperskorg full med snor. Icke att förglömma den röda nariga svidande huden runt näsan.

”You sexy motherfucker” är kanske inte ordet som känns okej för dagen…

Men det är vår och kanske är det kroppens sätt att vakna ur en lång sömn och liksom öppna alla fördämningar och låta det flöda fritt!

Kram kram

näcken

Sharing is caring!