Sharing is caring!

old-ladies

Ja, då har man uppnått ännu en ålder – tack och lov. Det tickar sakta, ibland fort men ett som är säkert, det tickar mot ålderdom.

Har tänkt mycket på döden ett par veckor nu och bestämt mig för att nu får det vara färdigtänkt på det en stund. Nu lever vi på ett bra tag till!

Positiva saker med ålderdom

Har tidigare delat med mig av allt det positiva som jag ser med att bli gammal och helst riktigt gammal.

Idag har jag dock stiftat bekantskap med ytterligare en trevlig sysselsättning som jag mycket väl kan tänka mig att utöva på ålderns höst (funkar förövrigt vilken jävla årstid som helst).

Ställ upp dig med din cykel och bär gärna cykelhjälm. Var riktigt gammal och placera dig bredvid din cykel precis vid övergångsstället.

Vad gör man som bilist? Jo, man stannar så klart och vill släppa fram den söta gamla panschisen (pensionären) med sin cykel.

Nä men vad händer? Då står människan kvar och till slut lyckas man få ögonkontakt genom starren och då viftar panschisen att man ska köra!

Irriterande? Ja något, men vilket gott hyss!

Härligt att kunna plussa på listan med måsten som ”oldies”. Här kommer ett litet axplock på redan noterade framtida projekt.

Parkera rullatorn mitt i rondellen. Oftast utrustad med en fin plantering, gräs eller stenläggning. Sätt dig bekvämt tillrätta på sittbrädan. Häll upp ett glas vin, tänd en cigg och glo ohämmat på trafiken som går runt, runt, runt. Timme ut och timme in…

Utan att känna dig som en idiot. Det är det bästa, det är helt okej.

Utrustad med en rejäl vuxenblöja innebär att det går att kissa ner sig.

Precis överallt och närsomhelst. Skön feeling. Här står jag i kön på Apoteket och kissar lite. Inte en käft märker något såvida jag inte glömt att byta blöja på ett tag vill säga…

Härligt att sitta på restaurang. Gärna på en proppfull där man som ensam ”old lady” blir placerad vid ett bord med vilt främmande människor. De tycker att vilken söt liten tant som går ut och äter alldeles på egen hand. Jo då…

Sedan drar man igång med löständerna. Klapperi-klapperi-klapperi.

Så himla mysigt ljud, särskilt när man sitter och äter. När så övriga deltagare vid bordet – som du har fått invadera – tittar på dig så slutar du och bara ler, äter vidare och njuter av all din djävulskap. Här kan det också kännas skönt att kissa ner sig, sådär lite i smyg…

Flytta hem till barnen några dagar eller veckor. Bjud hem eventuellt överlevande kompisar. Ställ skor, rullatorer, väskor och blöjpåsar i hela hallen. Bred mackor och torka inte upp smulorna efter er. Låt smör och pålägg stå framme. Kräv att det ska finnas  O´boy hemma, (spetsa med rom). Vältra er i soffan, spela hög musik och bara chilla…

Tänker jag på detta så blir det helt plötsligt mycket härligare att bli äldre. Långt kvar tills det är panschis-varning men jag gillar att vara förberedd ibland.

Vad kan man hitta på fram tills dess?

leva

Ja, man kan ju testa att leva. Har man inte kolat under natten så kan man ju lika gärna passa på.

leva1

Göta Kanal är jag välsignad med att fått uppleva. Ca 40 slussar för mycket men ibland längtar jag tillbaka och vill göra det igen. Så är det med livet, sorger förbleknar och de härliga stunderna bara breder ut sig som ett härligt täcke!

Resten av detta året kommer jag att fira min 50-års dag, varje dag på ett eller annat sätt. Nästa år kommer jag att fira min 51-års dag, varje dag på ett eller annat sätt och så vill jag att det fortsätter.

Ålder är bara en siffra. Omge dig med människor du gillar. Älska vem du vill och var ärlig, mot dig själv. Våga sluta vara präktig och njut av tanken på att det är du, just du som skapar ditt liv. Varje dag och det är aldrig försent för att göra förändringar. Ibland har jag landat på arslet så det svider men med facit så här långt, har jag oftast kunnat skratta åt livets kringelikrokar. Sår läker och när nyfikenheten är större än rädslan så är jag nöjd.

Puss på er och njut av min bild av döden!

Kram kram

https://youtu.be/anvRFJFUnRE

 

 

 

Sharing is caring!