Sharing is caring!

En bakfylla är förhoppningsvis följden av en skitrolig kväll och natt. Till och med innan pizzeriorna har öppnat kan det stora slukhålet öppna sig och pizza är det enda som hägrar.

Släpa sig runt i morgonrocken med ögonlock åtminstone i min ålder som har en tendens att söka sig neråt knäskålarna tillsammans med bröstet, då jag bara har ett och kroppen skriker efter pizza. Då ska ni se på fan, då har man en klar i frysen eller alla ingredienser hemma för att kunna svepa ihop något snabbt.

Pizza LCHF

1 pizza som nästan innebär en långpanna stor. Beror på graden av bakfylla och hur tunt man klarar att pressa ut degen.

75 gr riven Parmesanost

1 påse Mozzarellaost (125 gr verklig vikt)

4 ägg

0,75 dl vispgrädde

2 msk

1 tsk bakpulver

En nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop allt till en smet. Låt stå ca 5 minuter. Fördela på bakplåtspapper.
Grädda i ugnen ca 15 minuter. Ta ut pizzabotten och höj värmen till 250 grader medan du fördelar toppingen du önskar.
Tomatsås är att föredra och självklart ska man ha kokat den själv men är inte fallet så duger det bra att kleta ut lite färskost. På med riven ost och sedan vad kylskåpet kan bjuda på. Skinka, salami, ananas, banan, tonfisk, oliver. Krydda på med svartpeppar, oregano, curry eller vad du gillar.

En av mina favoriter är tonfisk (i vatten och såklart ska vattnet hällas av), svarta kärnfria oliver och lök. Men då ska basen vara en god tomatsås och rikligt med riven ost.

Deg – tomatsås – riven ost – topping.

Grädda tills osten fått färg.

Ta ut och låt svalna lite och moffa allt vad du orkar. Självklart kan en iskall Pepsi Max tillsammans med en bra film göra att du snart har fått tillbaka den kropp, ditt tempel av glädje från kvällen dagen före.

Har man sulat i sig pizza till frukost så kan det vara på sin plats med en burgare framåt kvällskvisten tillsammans med ev. ångest som brukar infinna sig runt fyrasnåret på eftermiddagen. Detta är oavsett om det finns något att ha ångest över eller inte. Som ni förstår har ni med ett riktigt bakfylleproffs att göra.

Hamburgare LCHF

4 bröd

2 msk sesamfrön (lite i degen och lite till garnering)

0,5 tsk salt

1 tsk bakpulver

2 dl Pofiber

2 dl vatten

2 ägg

100 gr riven ost

2 msk Fiberhusk eller Psyllium

Vispa ihop alla ingredienserna förutom alla sesamfrön med elvisp, mixerstav eller för hand. Låt degen svälla 20 minuter.

Forma 4 bröd och placera dem på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem lite och forma dem runda och fina. Strö sesamfrön över och tryck ner dem lätt med handflatan.

Grädda i mitten av ugnen 200 grader ca 20 minuter.

Låt svalna och fyll sedan med vad du önskar. Högrevsfärs direkt ur förpackningen, hantera minimalt och forma till. Salta och peppra på båda sidor och stek i rikligt med smör.

Exempel på dressing: Majonnäs, chilisås och bostongurka. Blanda och smaka av med salt och peppar.
Superenkel dressing: Creme fraiche och en dask sweet chilisås.

Gott i burgaren är lök, stekt eller rå, tomater, cheddarost, isbergssallad, picklade paprikor, tunt skivad jalapeno. Endast avsaknad av fantasi sätter gränser när det gäller en ”dagen efter kvällen före” burgare.

Glöm inte heller se till att förrådet av dasspapper är välfyllt, likaså kalla drycker som Pepsi Max, porlande iskall Ramlösa som gör att man kan rapa från stortårna upp till hjässan. Ibland är det helt okej att bara vara ett litet ynkligt svin.

Lycka till och det man inte minns har inte hänt.

Kram kram

 

 

Sharing is caring!