Tillbaka i “bubblan” i det fantastiska huset Nettero vid Mölles strand tillsammans med underbara författarkollegor som med sina brokiga liv och kreativa sinnen fyller mig med energi, skrivarlust och glädje. Nästan så jag vill brista ut i lovsång!

Att bara få vara

Att få sitta här tillsammans en helg och blicka ut över ett disigt Mölle och lyssna till smattret från tangentborden. Sippa på ett glas rött iklädd min sköna zebraonepiece (idag fick Rosa Pantern vila) och bara känna lugn och ro. Få hjälp med ord man saknar, meningar som behöver vässas till och skön konstruktiv kritik som både är positiv och negativ.

Plockade fram mitt manus till en novell som jag kommer att ge ut här på bloggen. Den här gången har jag tänkt få till en sisådär 20 000 ord. Bra träning för mitt skrivande.

En text som fått vila i månader och som kändes väldigt positiv att öppna upp. Spännande och definitivt inte mitt vanliga sätt att skriva. Den är lite småvidrig faktiskt och jag känner ren och skär rädsla bitvis när orden flödar ur mig. Skönt att inte behöva sitta ensam då. Arbetsnamnet på novellen är “jordkällaren” och bara det skapar i min värld rysliga idéer och tankar.

Det började med att jag i princip snubblade över en jordkällare i de småländska skogarna och direkt spann det loss i huvudet. Lika mycket som jag älskar de öppna vidderna i Skåne kan jag ibland sakna den täta, mörka och mäktiga skogen i Småland. Vilken tur att jag då har förmånen av få njuta av dem båda.

Hemingway är med

Alla har sina små tricks för att få igång skrivandet. Själv har jag ett enormt behov av att ha saker och ting tillrättalagda runt omkring mig. Har svårt att sitta i ett stökigt hem när jag vet att tvättkorgen svämmar över och en massa måsten som pockar på.

Här kan jag inte göra ett skit mer än att fixa lite lunch och middag, fylla på vinet och skriva.

En av vännerna här i huset hade lite svårt att komma igång i morse men nyss fick vi veta orsaken. Hon hade helt enkelt glömt Hemingway i sovrummet. Men nu är han på plats och det kommer hända grejer!

I eftermiddag ska vi fira med skumpa då Karin och Anna nyligen publicerat böcker (igen) och dem ska jag ta med mig i påsk när jag och min darling åker till Spanien några dagar. Har inte läst en bok på snart ett år så det ska bli skönt om jag kan få lust till det. (Annars är det inget större fel på min lust)…

Nu är det dags att fortsätta med “jordkällaren” och det bästa med att skriva är att ordet är fritt! Allt knasigt, galet, vidrigt och avskyvärt som inte passar sig i verkligheten passar alldeles utmärkt i en bok.

Ha en fortsatt härlig lördag och den där känslan när man får göra precis det man vill är alldeles ljuvlig…

Kram kram