stickton_thumbs_up_jump_sm_nwmDet var ju det där med att vara en impulsiv människa…

[typography font=”Lobster” size=”20″ size_format=”px”][typography font=”Lobster” size=”16″ size_format=”px”]Och ja, det är stundtals härligt!

Några intensiva dagar har förflutit i mitt liv. 24 timmars race med en lite udda förening som jag är medlem i. Bjöd på både skratt och eftertänksamhet. Två riktigt bra aktiviteter som kändes gott ända in i benmärgen. Tänk er själva:

En hel eftermiddag på en kullerstensklädd bakgård i Ängelholm hos underbara Ebba Kristina.

EbbaSittandes i hennes konstnärsateljé med rött vin i glaset, tända ljus och ett gäng vuxna människor med spridda skurar av både bakrund och ålder. Possible mission:

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px” color=”#000000″]Måla[/typography]

Så rofyllt och roligt! Vem tror ni på lördagskvällen hemma vid datorn beställde stort staffli, penslar, färg och dukar? Jo, impulsiva jag! Detta ska bli ett projekt som heter duga och nu ska jag verkligen utmana mig själv. Inte så att jag vill säga “släng dig i väggen” Picasso, men kanske kan jag kludda lite iallafall.

Första verket ut (iallafall i mina tankar), är att försöka skapa en bild i färg och form om min inre resa. Kanske inte just känslan idag utan kanske mer hur resan har varit de senaste – låt säga 20 åren? Eller det kanske räcker med de senaste 5 åren, kan annars bli en väldigt stor tavla. Kanske några varianter på Edvard Munch målning “Skriet”? Eller min version av “Brakskiten”.

Målarrocken har jag redan rafsat fram ur gömmorna, så nu återstår att hitta en bra basker eller liknande “målarmössa”. Vill att det ska kännas speciellt när jag ställer mig vid duken och laddar om.

[typography font=”Lobster” size=”16″ size_format=”px”]Ungefär som att kliva in i en alldeles ny och egen värld för mig, bara mig.[/typography]

YogakisseEn annan aktivitet som också var enormt skön, var yoga. En hel timmes yoga utan att behöva svettas, lyssna på massa kärringar som fiser och bara få känna hur kroppen sträcks ut och mår väl. Och nej, jag har inte beställt hem en yogalärare via internet. Har bara sagt till mig själv att om jag kan få till lite övningar åtminstone en gång i veckan till att börja med så ska jag vara nöjd. En helt annan upplevelse än den mardrömsyogan jag besökte för många år sedan. Se tidigare inlägg. https://tjockatantenistan.se/inte-min-grej/

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]Gåsamiddag[/typography]

Sedan har jag upplevt min första skånska gåsamiddag. Svartsoppa med krås (gåslunga) till förrätt. Det var så himla gott! Kul också att de enda skåningarna vid bordet inte gillade svartsoppa. Men smålänningar och norrlänningar njöt av den underbara soppan.

Gås

Gås med alla tillbehör och en rödkål som får tårarna att börja rinna av vördnad. En röd dröm som fyller hela magen med fröjd!

Efterrätt med äppelkaka och vaniljsås. Hmmm, här sket det sig lite lätt. Min hemgjorda vaniljsås blev liksom mer som ett smör. Man kunde till och med vända bunken upp och ner och allt satt kvar i botten. Men allt går att fixa och med en egen kock i köket så blev den rinnig och välsmakande till slut.

Älskar hans kommentar: – Jag får se vaniljsåsen du gjort. Lovar att inte skratta.

Och sedan ett rungande härligt gapskratt åt denna skapelse. Men, den var iallafall hemmagjord!

gässen

Hur har det gått med dieten då undrar säkert någon? Skitbra. Har ätit av allt på gåsamiddagen men utelämnade potatisen och åt väldigt lite av allt.

När jag hamnat bland folk som ätit snacks har jag laddat handväskan full med lite kött som jag har smaskat på.

Rött vin – ja självklart.

Gott? Något…

Med andra ord är jag fortfarande peppad och på söndag har jag lyckats med två hela veckor. Om ytterligare två veckor har jag med andra ord satt en ny vana, för det tog ju bestämt ca 30 dagar.

Avslutningsvis, många goa människor som passerat under några dagar. Människor som vågar bjuda på sig själva, vara ärliga och dela med sig av sådant som kanske inte alltid är så jävla ljust och glatt. Mod kallar jag det och bland det vackraste som finns är människor som deltar i samtal och vågar bjuda på sig själva!

Puss och kram till alla modiga människor här i världen. Nu ska jag julpynta. Så det så!

Kram kramelf_back