Nu jävlar är det klappjakt på 70+

Vittnesmålen översvämmar sociala medier. Många har sett dem. Russinen som helt ogenerat rör sig ute i vårt samhälle. De är och handlar, i våra matbutiker! Verkar inte vara riktigt kloka faktiskt. Vet de inte om att de kan dö?

Kanske är det likadant med dem som med den stora gruppen somalier som inte har kunnat ta till sig informationen om Corona och dör som flugor i våra utanförskapsområden? Jag säger som Liberalernas partiledare gällande detta;  ”Jag blir förbannad”.

Varför har de inte lärt sig svenska eller hur kommer det sig att de inte behövt lära sig svenska? (Det sa hon däremot inte). Varför ingen klappjakt på dem?

Näe, jag kan faktiskt inte låta bli att fnissa. Har man hela sitt liv klarat sig själv och känner sig frisk så tror jag inte att man slänger sig på telefonen och ringer någon hjälporganisation och ber dem handla åt sig. Med tanke på den stora massan av pensionärer som lever på fattiggränsen idag så förstår jag om man inte ringer och gör sig besvärlig och ber någon köpa en bit falukorv eller vad det nu kan vara. Man kanske är van att gå en sväng i matbutiken och se vad som är billigast för dagen och köpa det. Det finns faktiskt människor som har en stolthet och det får man respektera. Vill tro att de är fullt kapabla att ta de besluten själva. Likadant med alla som fortfarande hänger på restauranger och pubar trots uppmaningar att inte göra så. Varför ingen klappjakt på dem? Funkar kanonbra med att hämta mat, och att äta tillsammans över skype är riktigt trevligt.

Sedan tycker jag det är fantastiskt med alla organisationer, kyrkor och medmänniskor som gör en insats med att handla åt folk. Hjälpas åt är det finaste vi kan göra, både i kris och okris. Saker är sällan svart eller vitt även om det varit så mycket enklare då.

Aprilskämt

Vad jag vet så har jag inte drabbats ännu. Tycker hela vår tillvaro och det vi matas med från regering och vanlig media är ett stort skämt alla dagar i veckan, året runt. Finns så mycket som hänt de senaste åren som jag många gånger tänkt – nej, det här måste vara ett skämt. Men inte då…

Det här måste vara topp tio hittills. Vidrigt…

Män med virkade fittmössor för att visa att de minsann stödjer jämlikheten. Sverige har världens första feministiska regering. Det innebär att jämställdhet är avgörande för regeringens prioriteringar – i beslut och tilldelning av resurser. En feministisk regering ser till att jämställdhetsperspektivet finns med i politikens utformning på bred front, både i det nationella och internationella arbetet. Att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv är en mänsklig rättighet och en demokrati- och rättvisefråga.

Kiss my ass!

Får rysningar av obehag och ångest ”Chuck the evil doll”. Tyvärr…

 

En smak av sjukvården idag

Idag har jag besökt en vårdcentral. Det var också en upplevelse och här hade jag lätt kunnat basunera ut ”jag känner mig kränkt”!

Två telefonsamtal innan besöket. Noga genomgång av mina besvär (som är en vidrig hosta och inte klåda mellan tårna). ”Du ställer dig utanför ambulansintaget och du kommer bli mottagen av en rymdliknande varelse, löd anvisningarna”. Okej…

Satt snällt kvar i bilen tills det var två minuter kvar till min utsatta tid. Utanför den vanliga ingången stod ett gäng med människor med en meters mellanrum. Varför fick inte jag stå där? De tittade på mig så mycket att jag plötsligt började hosta jättemycket. Kände mig kränkt…(OBS! Ironi).

Sedan kom det en läkare i full mundering. Kunde förstå när varelsen talade att det var en kvinna. In på ett rum direkt. Hon var så nervös så stetoskopet liksom hoppade på min rygg. (Eller så hade hon Parkinsons). Här var de vanliga frågorna slopade med att upprepa sitt personnummer när blodprovet skulle iväg. Kanske farbror Helge får in mitt svar i sin journal? Förstår verkligen den underliga situationen sjukvården befinner sig i just nu. Det som retar mig är skriken på resurser som totalt negligerats under alla år. Tack gode gud säger jag för alla dessa människor som ställer upp på detta. Se nu för fan till när detta är över att sätta press på beslutsfattare som delar ut våra skattepengar. Det får vara slut med menscertifiering av arbetsplatser och det här förbannade daltandet av människor som vill bo i Sverige. Sätt folk i arbete, ställ krav och lås in packet som ägnar sig åt kriminalitet. Det här landet går åt helvete den dagen folk inom vård, omsorg och skola ger fan i skiten. När ingen vill starta eget företag eller vågar anställa folk för det kostar en förmögenhet. Av med offerkoftorna och visa för fan lite muskler!

Man kan vara snäll och omtänksam men för den skull behöver man inte bete sig som en komplett idiot! Det är en fördel att dra ner byxorna innan man bestämmer sig för att skita. Likadant kan det vara bra att veta om man äter något så kommer det förmodligen ut, dock i en annan form. Se lite längre än näsan räcker och att saker måste funka även på lång sikt. Får vi inte in några pengar (för att folk arbetar och betalar skatt), så finns det inga pengar till vård, skola, omsorg. 40 personer kan inte komma på kalas som är beräknade till 10 personer. Jodå, man kan dela med sig – självklart. Men det är ju bara att titta på hur den stora massan beter sig i dessa tider med bunkrandet av skithuspapper och till och med mediciner. Inatt kom ett förbud att man inte får plocka ut mediciner mer än tre månader framåt för att folk bunkrar även där. Så när det väl gäller, då är det ”me, me and myself” som gäller.

Springa runt och gapa om hur god man är…Den energin bör nog läggas på att gå till handling istället. Vad hjälper ett kedjebrev där du uppmanas att dela om du känner någon som dött i Corona? (Eller cancer och gud vet vad som cirkulerar). Älskar citat och ordspråk, ”mycket snack och lite verkstad” är en favorit.

Upp till kamp nu! Och våra 70+ ska vi värna om. De kan vara den första generationen som vet hur det kändes att arbeta ett långt liv och upplevt hur det kändes när regeringen pissade dem rakt i ansiktet när pensionen betalades ut.

I love 70+ (hade gärna haft ett skönt gäng av dem kvar i livet).

Ta hand om er och tänk längre än näsan räcker. Ibland är det okej och roligt att vara kortsiktig men vill man ha roligt även längre fram så är det bra att tänka långsiktigt också. Vi har alla ett ansvar och förstår man att det är en gåva och inte en börda, ja då jävlar händer det grejer!

Kram kram