Sharing is caring!

Inte nog med att jag är utbränd, här lägger vi till värmevallningar deluxe.

En biverkning av medicinen som ska ätas i fem år efter bröstcancern. Tar detta utan problem alla dagar i veckan om jag tänker på att det kunde blivit både strålning och cellgifter. Nu behöver jag i alla fall inte gå omkring och se ut som Onkel Fester fast jag gillar honom på något underligt sätt och tycker han är lite söt.

Utmattning eller utbrändhet är inget jag heller haft på min önskelista men nu blev det som det blev. Som tur är verkar jag hamnat rätt och är nu i en rehabiliteringsfas. Shit, kommer lära mig massor av detta.

KBT  

Japp, nu går jag i KBT terapi, Kognitiv Beteende Terapi som i all enkelhet kan förklaras med att identifiera värderingar eller meningsskapande faktorer, samt göra beteendeförändringar för att livet ska utvecklas i önskvärd riktning.

Lära sig öppenhet för känslor och tankar samt strategier för acceptans och hjälpsamma förhållningssätt till livet, och till den smärta som livet faktiskt ibland innebär. Kunna identifiera, bemöta och hitta nya förhållningssätt till tankar, känslor och beteenden.

Lite som hundträning faktiskt. Belöna goda beteenden för att på så sätt vilja upprepa dem igen. I detta fallet får jag själv belöna mig och det kan inte alltid handla om semlor vilket jag tydligen inbillade mig vid två tillfällen förra veckan. Nu är semlebehovet stillat för den här gången i alla fall och det var inte alls så gott som jag drömt om i säkert två månader. Supersmart att äta mandelmassa som nötallergiker och inte nog med det, vi kör på med lite mer nötter.

Hello Fresh, min lyx i tillvaron

Kände mig i kalasform efter morgonens träff med min terapeut och glad i hågen öppnade jag min första påse från Hello Fresh med underbara ingredienser och recept på italiensk-inspirerad baguette. Hello Fresh är ett företag som helt enkelt kör ut mat som beställs på nätet. Recept med en smart färgkodning som matchas med den påsen där alla ingredienser till just den maträtt du ska tillaga finns förpackade. Superenkla recept med bilder som gör att vilken idiot som helst kan tillaga dem. Även vår statsminister – nä, just det. Han vet ju inte hur man handlar på nätet. Tänkte inte på det.

Då har det smugit sig in en liten påse pesto som skulle blandas med majonnäs. Innehållsförteckningen på den lilla rackaren var som jag befarade – här finns det pinjenötter. Men styrkt av min fantastiska terapeutiska morgon så doppade jag fingret i peston innan jag blandade den med majonnäsen, för då tänkte jag att börjar det klia i munnen och värka satan i magen så får peston uteslutas.

Men efter några slickelislick på lilla vickevire och inget kill i halsen så tuffade jag till mig och laddade på med den också.

Surdegsbaguette som värmdes i ugnen. Sedan kleta på pesto, sallad, köttfärsbiff toppad med lite ost, tomat och lökblandning. Tjoff in i munnen och supergott. Nu är inte surdegsbaguette direkt LCHF men surdeg känns ändå bättre än sirapslimpa och jag fuskade, okej?!

Full gas

Inget kill i halsen och ingen magvärk men herre min skapare framåt eftermiddagen. Vågade inte vara utomhus för då hade jag flugit högt. Vädra kändes däremot som en jättebra idé. Så ikväll har jag fått elda satan för att få upp lite värme inomhus. Tänk ändå vad ett någorlunda fast tantarsle kan åstadkomma.

Vad hittar jag på till kvällsmat då? Nämen, vi steker lite blomkål i smör och olja. Kryddar med cayennepeppar, salt och lite vitpeppar. Steka länge så det blir knaprigt. Sedan riva lite parmesanost över och skjuts in i munnen! Men hör och häpna – det här blir man inte gasig av, konstigt nog. Kokt blomkål däremot gör ju att man kan flyga till mars och en bit till. Men så fort blomkålen är rostad eller stekt så är det kav lugnt i kistan. Det som inte är kav lugnt just ikväll är att cayennepepparn liksom flög ur burken. Försökte skrapa av lite men uppenbarligen inte tillräckligt.

Så nu sitter jag här med en brinnande käft, vallningar och ett urblåst rövhål.

Det som inte dödar – härdar. Så sant och imorgon kommer tjuren från Småland och då ska minifritösen invigas. Tänker oxfilé, fläskfilé, fem olika såser: Vitlök, Bea, BBG, Mango och ostsås. Paprika, champinjoner, cornichons, syltlök och kanske lite Camembert. Lite frityrsmet kanske men absolut ingen potatis. Vi går ju för tusan på LCHF!

Om morgondagens hittepå löper väl ut så lovar jag att dela med mig av recept.

Nu ska jag kolla på hela veckans nyheter på SVT Play. NOT!

Lite discodans till tandborstningen kanske och njuta av mina nygjorda naglar med en text som jag gillar – Live, laugh, love.

Idag var en bra dag och den arkiverar vi med värme, hetta och en fullt fungerande tarm.

Kram kram

 

 

Sharing is caring!