TangentbordKvinnan var trött och gäspig efter en dag på sitt arbete. Där sitter hon hela dagarna och pillar på ett tangentbord, pratar i telefonen och låtsas vara smart. Ibland låtsas hon även vara lite korkad, för ibland är det bra att vara lite korkad i männens värld.

Efter att ha släppt av sin son på hans hem styr hon kosan mot mataffären. Då sonen haft blyfot och kört för fort framför en civil polisbil så måste han eskorteras varje dag till och från sin arbetsplats. I övrigt kanske sonen hade behövt det, även med körkortet i behåll.

In på ICA affären för att handla.Ica Jerry

Detta moment kan framåt kvällen kännas som att bestiga Mount Everest. Nu hade ju inte den här kvinnan bestigit Mount Everest, ja inte ens tänkt tanken. Hon har fullt upp med sitt eget Venusberg och de vedermödor ett sådant berg kan skapa i en mogen kvinnas explosiva värld.

KundvagnDrar sitt ICA-kort, får sin handscanner. Tänker på miljön (nej, bra med pappkasse när man ska till tvättstugan), konstaterar att den numera kostar 3 kronor. Dyrt men det får det vara värt.

Rassel, rassel, kundvagnen rullar med stort besvär in i butiken.

Då möts kvinnan av ett hav med kineser! De tjattrar och står på och är väldigt många. Några barn i den stora skaran skriker också för fulla muggar men ingen reagerar. Kanske har de fullt upp med att reva seglet, vad vet kvinnan. Pulsen skenar och det känns som om hjärnan är på väg ut – genom öronen.

Rasslar med kundvagnen bland hyllorna och gäspar stort. Knappen i rocken fastnar ideligen i kundvagnen och det vore väl själva fan om en knapp skulle lossna. Försvinner ett knapphelvete måste ju alla bytas i rocken. Pust och stånk, mera arbete.

Plötsligt ropar en man efter kvinnan! – Hallå, du lägger varor i min vagn.

Kvinnan tittar med disträ min ner i kundvagnen och konstaterar: – Shit pommes frites, inte min vagn.

Plockar raskt ur sina yoghurtar (två för 30:-) och skyndar mot sin egen vagn. Då ropar mannen igen:

– Men hallå, du måste ju ta bort de varor du har scannat in med min scanner.

Åh, vad jobbigt det blir ibland. Kvinnan möter mannen ett par gånger till under bergsbestigningen på ICA och han möter hennes blick med rädslan likt ett pannband virat om huvudet och håller ett krampaktigt tag i sin kundvagn.

Är kvinnan glad när hon äntligen kommer ut ur affären? Svar: JA.

Nästa gång blir det Coop. Fast det svider.

Stressad