Ett dygn där jag fått full tank. Känner mig så nöjd, tacksam och glad att jag har den omgivning jag har. Tack till mamma och pappa som lyckades producera ett exemplar av mig och ett exemplar av min älskade syrra. Halleda, förstår att de haft det lite småsvettigt mellan varven…

En bit av min historia

Varit ett dygn hos underbara Gunilla som från början är min pappas skolkamrat och sedan blev min mammas bästa väninna då mamma i sin ungdom flyttade ner från Stockholm till Mjölby.

Denna härliga människa har alltid funnits i våra liv och att nu bli hembjuden till henne ett dygn som vuxna och bli totalt bortskämda med god mat och dryck samt helt underbara samtal och livshistorier – så underbart!

Få sova i de sängar som jag och syrran sovit i som barn, uppleva gamla minnen, få nya intryck och få känna sig lite som barn igen.

Precis som en adventskalender där lucka efter lucka öppnas.

Jag känner mig så fylld av energi och bekräftad att det faktiskt är helt okej att vara nyfiken och lite galen. Se det viktiga i livet och inte vara så förfärligt rädd för att göra fel. Att ha ordning och reda är inte detsamma som att vara en tråkmåns. Att vara nyfiken och öppen tillsammans med flexibilitet och skinn på näsan – det är fan i mig en oslagbar kombination!

Att sedan jag och syrran ibland i samtalet känner att vi har växt upp i två olika familjer, det är helt okej. Det skiljer fyra år på oss och särskilt i tonåren blev det ju extra tydligt. Men så roligt vi kan ha det idag och som jag har fnissat ikväll när jag körde hem. Syrran var ju en riktig kravallunge. Så busig och småjävlig. (Medans jag var som en dröm)…

Lite bus finns det minsann i generna

Ja, detta ändrades ju med åren men det är kul att höra Gunilla berätta om när syrran går bärsärkargång i mataffären och morsan är genomsvettig och Gunilla fräser till morsan; – Bär ut ungen för fan!

Min bild av syrran som barn är en knubbig skitsöt gullunge med lockigt ljust hår och lite trulig uppsyn. Visst jag kommer ihåg när hon försvann i mataffären och vi till slut hittade henne uppkrupen på en hylla med limpor. När morsan till slut fått ut henne ur hyllan var varenda limpa platt, väldigt platt…

Han blev min pappa

Det var skönt att få det bekräftat. Du har mycket Roland i dig…

Rastlös, nyfiken, avskyr att ha det tråkigt och kämpar konstant med alla mina tankar. Dock är jag betydligt modigare och det har han faktiskt lärt mig genom att reta fullständig gallfeber på mig och ständigt utmana mig genom åren.

Men satan vilka långa armar han har på kortet! Som en schimpans. Inte konstigt att jag var luden som en apunge som nyfödd.

Nytändning

Nu ser vi fram emot våren då Gunilla och syrran kommer till mig. Oj, vad jag ska skämma bort dem med god mat och dryck.

Livet skulle vara otroligt torftigt utan vänner och familj, och Gunilla har alltid varit familj och den biten är ännu viktigare idag för mig och syrran som nu är föräldralösa. Det är mycket man kan ta till sig av människor som levt längre och har mer livserfarenhet. Är så tacksam att ha min brokiga samling av familj och vänner i lika åldrar och i olika faser av livet. Det berikar något enormt.

Förstår också att det finns naturliga orsaker till att jag och syrran har fått med oss en hel del. För herregud, vilka människor som funnits i våra liv när vi var små! Jag som är “starstrucked” kan bara säga, wow…

Sicken tur

Vilken tur att morfar och mormor valde att flytta till Mjölby. Annars hade jag och syrran aldrig fått uppleva detta dygnet och inte heller våra liv på detta sättet. Nöjd…

Kram kram

Sedan får man ändå säga – att jag tycker det är rätt skönt att vara östgöte ibland…