Sharing is caring!

 

Den där våren och sommaren beter sig allt lite konstigt tycker jag. Kan bli så illa att understället ryker fram på midsommarafton men då får det väl vara så. För det hör liksom till att vara utomhus denna magiska dag.

Är trött på att höra mig själv gagga om vädret med folk men jag kan liksom inte stoppa mig. Verkar vara det enda som cirkulerar i mitt huvud. Inte för att jag vill ha 30 grader eller så men gärna över 10…

Nä, nu ljög jag allt. Såklart cirkulerar det en hel del annat i huvudet också. Jag har nämligen drabbats av

Ernst-feber

Denna åkomma innebär att jag kommer på en massa grejer som är rätt fiffiga, faktiskt. Om jag får säga det själv alltså och det det får jag ju.

Skydda din dörr och ditt räcke från att skavas.

Först ut en bild tagen den 28 maj i år. Regn och som grädde på moset lite hagel! Antar att det är inhandlat på Biltema då C fick i uppdrag att fixa. Biltema är butiken nr 1. Där finns både korv och toaletter för en lång sittning tillsammans med aftonbladet.se i lugn och ro utan ”Ernst”.

2015-06-16_2105

Trött på att släpa kuddar och dynor ut och in?

Då kan man åka till Biltema och inhandla ett överdrag till en fyrhjuling för några hundralappar. Finns i olika storlekar. Funkar kanonbra och håller dynor och kuddar torra.

FullSizeRender

Kryddstången

Ett vanligt järnspett nerkört i jorden. 24:- på Jem & Fix. Trä på krukorna och plantera dina kryddor. Du slipper leriga blad och det är lätt att vattna. Sedan tycker jag det är snyggt också! I min kryddblandning trängs det Salvia, Mynta, Timjan, Dragon, Rosmarin, Oregano, Koriander och Pepparmynta. (Ja, det blir lite ogräs också men det fyller ju ut bra).

När jag köper en kruka med någon krydda på mataffären så planterar jag ut resterna efter användning. Oftast tar det sig faktiskt.

IMG_0784

Fågelbad

Efter att ha letat fågelbad hela förra sommaren och konstaterat att det nog inte är bra för grannsämjan att sno deras så kom ”Ernst” till mig. Hittade någon form av blomsterhållare i metall i källaren och drog till Jem & Fix och köpte en zinkbalja för 49:-. Lite sjösten och snäckor på det så blev det lite gulligt. Inte sett en fågel bada där ännu men de vet ju inte om att det har öppnat ännu! Skiter faktiskt i om det blir något badande, tyckte det var fint och fåglar är äckliga.

IMG_0782

Tända ljus i träden utan att brandkåren behöver komma

Om det nu, vilket jag hoppas av hela mitt hjärta blir lite härliga utekvällar och nätter, så är det underbart med ljus i trädgården. Har både dessa flaskor i olika färger och även glaskulor utplacerade i buskar och träd. Jag vill ha en sådan kväll NU! Goda vänner, gott vin (ska testa Ernst eget vin från Italien för att verkligen spä på min åkomma), samt lite fniss och trams efter en god grillmiddag.

2015-06-16_2147

Ingen sommar utan palme

Årets palme införskaffad. Ska få sig en bättre vinterförvaring än förra årets palme som brutalt åkte ner under grunden i ett mörkt hål. Förlåt…

palme

Vinrankorna

Vinrankorna börjar nu växa men kräver även de mer värme. Det blir att inhandla vin på bolaget ett bra tag till. Min dröm är att de knotigt ska drapera sig om takbjälkarna och ge mig skugga när jag ligger i dagbädden och önskar att jag vore lika lång som Ernst, för då skulle jag vara supersmal.

vindruvor

Njuta 

Sitta i dagbädden och njuta av dagens första kopp kaffe och titta ut över vår lilla trädgård, det är mumma för själen. Kan till och med stå ut med att det finns ogräs. Det är grönt, det börjar blomma och det är vårt paradis!

land

Trädgårdsdagar

När nu solen behagar lysa, trots att man inte svettas ihjäl är det så skönt att få ägna en hel dag åt pyssel. Då är det himla bra med en egen kock. Även om hon måste laga middag iklädd ytterkläder i mitten på juni, så är det skönt. Denna dagen bjöd kocken på stek, potatis, brunsås, magiska morötter och gelé. En rätt som passade bra med tanke på vädret!

kocken

Om det nu blir lite gott grillväder i helgen så kolla gärna in mitt tidigare inlägg för lite goda tillbehör till det grillade.

https://tjockatantenistan.se/grilltajm/

Ha en underbar midsommar och jag mitt klämkäcka lilla helvete avslutar med…

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!

Kram kram

 

 

 

 

 

Sharing is caring!