maxresdefault

Stämmer det att ett gott skratt förlänger livet så har jag sannerligen skrattat ihop ett par år till.

Galna härliga vänner med fötterna väl förankrade i jorden och en gemenskap som kanske är unik. Vad vet jag, mer än att det känns helt fantastiskt att få leva tillsammans med dessa underbara människor.

Äntligen kommer de

De dräller in lite huller om buller och att jag jobbar gör ingenting. Här hittar de själva både kylskåp och glas. Glädjen att veta att de sitter där i mitt växthus och mår alldeles ypperligt gör att jobbet går som en dans. En rökpaus då och då för att konstatera att de skiter fullständigt i mig utan har hur trevligt som helst utan min inblandning. Så härligt.

Får framåt kvällen ägna mig åt en av mina största avkopplingar – fixa till lite gott att äta.

Tacksam för ett par extra händer

1

Härligt med kamrater som inte räds för lite “hard work”

2

En del kamrater gör sig bäst i soffan, så är det bara.

Kvällens meny

Först ut lite ramslökssoppa med ljummet morotsbröd, smör och ost. Sedan går vi raskt vidare till havskräftor, aioli och västerbottenpaj.

Efter diverse småpruttar, stånkande, skratt och prat om livet och dess in- och utvecklingar, landar vi så småningom under bältet. Tog en jävla tid enligt mig.

Sedan toppar vi med dessertostar, kvittenmarmeland, besprutade kärnfria vindruvor och lite minitoastar bakade på råg. Alltså väldigt nyttigt.

Sedan ramlade man i säng med jäst buk och härlig luft…Dock inte alla, en valde att bygga ett litet tält utomhus på min dagbädd och en satte sig och jobba. Så skönt det är när alla får göra precis som de vill.

Ramslöksskogen – den hemliga

Så äntligen fick smålänningarna hänga med till Ramslöksskogen – den hemliga. De var väldigt nervösa och jag har ju genom mina skånska vänner fått lära mig den hårda vägen hur man bygger upp denna spänning. Det kan jag säga, jag sparade inte heller på krutet…

Hemligt, hemligt, hemligt..

In i bilen, spänningen på topp. Jag uttryckte hela tiden min rädsla över att ramslökspolisen som endast finns i Kullabygden kanske var ute på span just idag. Med rädsla i rösten hördes från ett säte i bilen; – Men inte vid denna tiden väl?

-Det vet man inte, svarade jag. De jobbar som sagt oftast “under-cover”.

3

Så mycket mat eller är det liljekonvaljer?

Uppdraget tog inte mer än styvt 15 minuter då adrenalinet sprutade som en fontän ur varenda por.

Jag manade hela tiden på viskande; – Skynda, skynda, ramslökspolisen kan finnas varsomhelst.

För att kamouflera det hela så tryckte “någon” in hela påsen under jackan och gick med vaggande gång tillbaka till bilen, stånkandes att vattnet har nog fan gått.

5

Nej, inte föda i ramslöksskogen – den hemliga, för vad ska man då döpa ungen till? Visserligen är både Ram och Lök hyfsat könsneutrala och Skog är ju ett vanligt efternamn.

Då upptäcker vi att någon sitter i en bil och spanar på oss. Då fick en av smålänningarna tuppjuck och ville simma över till Danmark och söka asyl.

Nåväl, jag lugnade ner stämningen lite och målade över mina registreringsplåtar på bilen med svart tuschpenna och sedan packade jag in hela gänget och ylade iväg på två hjul.

6

Blir alldeles varm i hjärtat när jag inser hur otroligt vackert det är i min hembygd.

7

Även smålänningarna njöt av den vackra vyn och överlyckliga över att äntligen fått uppleva “ramslöksträsket”

Tack för denna gången

Hej då till gästerna och på med gummihandskarna och rensa. Livrädd för insekter och under tiden rensandet fortgår kliar det på precis hela min kropp och jag inbillar mig att jag har sniglar och spindlar precis överallt.

När det sedan är över och man kan njuta av en stor balja med ramslök som ska förvandlas till grillsmör, soppfond eller bara frysas in som det är. För att i vinter kunna ta fram och göra en smarrig pesto.  Servera till pasta eller på en bit nybakat bröd eller varför inte sleva direkt ur burken?

8

Ett härligt dygn med sköna människor som jag älskar väldigt mycket. Och som sagt, om nu ett gott skratt förlänger livet så kommer vi alla att hänga med ett bra tag till.

Nu några dagars ledighet och förhoppningsvis sol och varmare väder. En dagstripp till Damnark och lite trädgårdsfixande.

Sköt om er och njut av tillvaron.

Kram kram