Har lite städtips som jag gärna delar med mig av. Kanske känner ni igen er vilket jag innerligt hoppas annars kommer jag att känna mig bedrövligt slapp och slö…

Igår morse hade jag bestämt mig för att måndagkvällen skulle vikas åt att först gå med hunden såklart men sedan skulle jag städa!!!! Åh, det är så satans tråkigt att städa…
Följdaktligen blir det så att efter en skogpromenad i vertikalregn och mörker så åker mysbrallorna på, lite kvällsmat i soffan och okej då, några chokladtoppar “råkade” slinka ner också. Rätt många om jag ska vara ärlig men jag tror den månatliga regleringen är på gång och då brukar man bli så suuuuuugen på onyttiga grejer…

Efter detta så somnar knubbsälen och ligger där i halvdvala och smågluttar på dumburken emellanåt. Det är nu det fiffiga tipset kommer:
I detta läge ska man välja sällan-städs-aktiviteter. Med sådana aktiviteter menar jag tex. torka skåpsluckor (man kan torka en varje kväll), rengöra ugnen, städa ur kylskåpet (helst när det är u-landsvarning och det ekar mellan hyllorna), montera ner spisfläkten och rengöra. Det sista valde jag! Tre ynka delar, filtret in i diskmaskinen och de resterande in i duschen. Här kan rekommenderas att spraya på samma medel som man använder till ugnen. Löser fett väldigt bra men funkar inte på buk och lårfett.

I morse innebar det lite snabbt gnugg med en svamp och sedan är det rent och fint. Tog även sänggaveln med en trasa för det var ohyggligt dammigt och detta lilla tilltag gör att jag nu känner mig så himla duktig. Jag har ju för fasen städat!
Detta kan, jag säger kan, göra att jag ikväll kanske fortsätter med att damma…och ta toaletten och dammsuga och torka lite golv- men det kan också innebära att jag fastnar i soffan. Hujedamig, vilken spänning detta liv bjuder på!

Avslutningsvis kommer här också ett litet bantningstips:
Ta på en tajt kjol som gör att du knappt kan andas. Detta kommer att göra att dagens matintag måste vara minimalt. Man känner sig som en stoppad korv och det gör att man inte vill äta så mycket. Till detta har jag valt en polotröja som skjuter upp hakorna i ansiktet och även det gör att man känner sig extremt fet.
Tror och hoppas att detta blir en matfattig dag och att jag trots min något obekväma klädsel kommer att kunna uträtta stordåd arbetsmässigt sett.

Ha en fantastisk dag och hoppas att mina små tips kan komma väl till pass!

Kram kram