tuppjuckDet var en gång en liten rackarunge (nåväl, liten och liten) som en dag fick totalt tuppjuck på livet!

Trött på att leva ett liv där det roligaste som inträffar är att se färgen torka på väggen eller att morgonens avföring är fast och fin.

Trött på att leva i en förväntad ram och kvävd av sina egna uppdiktade krav om hur saker och ting “måste” se ut för att passa in och på att vara så jävla normal.

Trött på ytlighet, skitsnack och människors många gånger totala glömska över att livet är skört och faktiskt värt att leva.

Helt enkelt väldigt trött…

Nä, sa hon till sig själv. Nu får det fanimej vara nog!

Sagt och gjort, med en rasande fart drog hon således iväg till Kurrekurreduttön. Där väntade ingen negerkung vid namn Efraim Långstrump utan en “white lady” som sedermera tillsammans med rackarungen blev den världsberömda duon “the troublemakers”. (Nåväl på en liten ö i Karibien iallafall).

På Kurrekurreduttön

gitarr1

Glädje, värme och medmänsklighet.

Här har det smidits planer och hänger ni med så kan det komma grejer som gagnar er alla. Gäller att se möjligheterna och våga ge av sig själv.

Har blivit påmind om att livet faktiskt är som en buffé om man vågar se det. Smaka på det som man är rädd för. Dela med sig av det man kan och upptäcka vad som kommer igen. Karma heter det bestämt. Tar hjälp av min kompis Wikipedia:

Karma är ett centralt begrepp inom österländsk religion och filosofi. I filosofiskt/religiöst hänseende har karma snarare betydelsen lagen om orsak och verkan. När en varelse agerar med tankar, känslor och handlingar lämnas ett spår både på omgivningen och i den egna organismen. Avtrycket får både omgivningen och varelsen att reagera i enlighet med naturlagarna. Naturlagarna sörjer alltid och överallt för att varje orsak får sin bestämda verkan och dessa kallas sammantagna för karma.

Med andra ord (eller som jag tolkar det), kan man säga som så:

Är du en person som alltid är förbannad över något så smetar det av sig på din omgivning som således också blir en förbannad omgivning. Samtidigt som det sätter djupa spår i dig själv och när detta upprepats tillräckligt många gånger – ja, då är det i den känslan du befinner dig. Mer eller mindre ständigt.

Likadant funkar det såklart med andra beteenden såsom rädsla, snålhet, elakhet, avundsjuka medmera.

Bryta ett mönster

Att bryta ett mönster är inte lätt och som alla andra beteendeförändringar (tex. en diet), måste något få minst 30 dagar på sig för att sätta sig. Alltså måste en aktiv förändring pågå i minst 30 dagar för att överhuvudtaget ha en chans att få gro i medvetandet. Se det som ett frö som gror, inte fan går det på några dagar. (Ja, det skulle vara Smörgåskrasse då som kan odlas i en bit blött skithuspapper, men å andra sidan är Smörgskrassen inte en särskilt stadig planta).

krasse

Väldigt god på mackan men dock väldigt kortsiktig gällande hållbarhet.

 För min egen skull

Tjofaderittan, där är jag nu! Enträgen, intresserad och väldigt mån om att mitt nya beteende ska sätta sig. Har fått fantastiska hjälpmedel med mig hem från Kurrekurreduttön som jag tror på för att jag med egna ögon sett och upplevt vad som händer om man ger och vågar utmana sig själv.

Jag har ju till och med rattat en Katamaran med 50 personer ombord och det skulle jag aldrig fått om inte kaptenen varit säker på att jag klarar det. Nä, ingen kolade, det gick bra men det var tuffare än jag trodde. Men jag gjorde det! För att jag ville det så himla mycket.

Att vakna

Jag vill hellre vakna till en ny dag med sköna känslor i kroppen. Inte ska väl måndagen och resten av veckan vara en transportsträcka till fredag och helg? Inte är det heller min uppgift att se till att min omgivning ser och upplever det jag gör utan en dag får de förmodligen känna det och se vad denna resan har gjort med mig och mitt medvetande.

Har faktiskt inget annat val än att våga köra detta fullt ut. Har troligen levt mer än hälften av mitt liv trots all jävla yoghurt jag pillar i mig. Och vad väntar jag på? Att någon annan ska fixa mitt liv? Tror inte det. Jag är kapten på min skuta och nu händer det grejer. I min takt och ingenting kommer att hända om jag inte aktivt gör det jag måste och nu kommer det roliga – jag VILL!

För vet ni vad? Det finns inga begränsningar. Dom sätter vi själva. Såklart ska man hålla sig inom lagens råmärken men de kan se olika ut beroende på var i världen du befinner dig.

Alla negativa tankar som ramlar runt i huvudet kräver precis lika mycket energi som de positiva tankarna. 

Att välja är det svåra och det man väljer kommer att prägla dagen, prägla livet.

Så nu ha den lilla filosofen talat. Skönt att få dela med sig. Enkla saker i vardagen kan få sprängeffekter. Har verkligen fått smaka på det sedan jag flyttade till Skåne. Bara att säga hej till den du möter på morgonrundan med hunden kan prägla hela dagen. Trodde ju att folk inte var kloka det första året här när fullständigt främmande människor sa “hej”. Nu har jag lärt mig vad mycket det ordet kan göra för en hel dag. Kostar det något? Inte ett skit.

Så mina kära vänner:

Have a nice day

Och nu kacklar säkert någon gammal höna – men C då? Klart som fan att han finns i mitt liv, min vardag, men vi är inte siamesiska tvillingar utan två människor som väljer, varje dag – att leva med varandra.

Take care 

(för ev. retards: Ta hand om dig).

Kram kram