Sharing is caring!

Vad skönt att Facebook finns. Så att människor äntligen har funnit en ”quick fix” till ett bra liv. Ett litet inlägg så får du 29 eller 11 ”gilla”.
Facebook är en underbar form av lustgas för så otroligt många människor. Såhär i juletid slår det mig verkligen rakt in i pannan – när du har det så mysigt med familjen, hur kan man eller ens ha tankarna på att göra ett inlägg på Facebook? Borde det inte var så att man har fullt upp med att ha trevligt?

Skitsamma, en stor glädje för många och vad handlar det om egentligen? Bekräftelse såklart! Att få en tumme upp kan betyda otroligt mycket för många som aldrig förut vågat sticka ut. Utvecklingen går framåt och det tycker jag är bra, men man får inte glömma den mänskliga närvaron.

I juletid handlar det inte så mycket om en högtidsfest för Jesu födelse, åtminstone inte i tjockatantens värld men såklart vet jag vem Jesus är, utan det är mer en helg som handlar om familjen. Nu ska jag ju erkänna att jag inte alls känner Jesus, har bara hört talas om honom. Kan kalla honom en bekant.

Visst tänker jag på honom emellanåt eller kanske är det hans farsa – Gud, (har alltid gillat äldre män).
Troende? Ja, absolut. Men när det är jul så ska ska jag erkänna, det är varken Jesus eller hans farsa jag tänker på.
Tänker på min familj, mina söner, hunden, syster med familj, mamma och pappa, C och hans barn, vänner.
Och är jävligt glad över att jag får vara tillsammans med dem alla på olika sätt och vis.

Facerbook i all ära, men ta det på rätt sätt och gör det aldrig till en ”quick fix” till ett bättre liv. Finns fortfarande inget som slår en mänsklig närvaro men visst vad härligt att kunna bekräfta en människa genom ett knapptryck ”gilla”.

Vad vill jag ha sagt? Ha en en underbart god jul och känns den för jobbig, fäll ner pungen och landa…
Det är en dag och går den åt helvete så finns det 364 andra dagar att ha trevligt på!

Kram kram julekram

Sharing is caring!