Hurra! Idag fyller den lilla knubbsälen år. Inte speciellt många rynkor eftersom skinnet har en bra ytspänning efter alldeles för mycket god mat och gott vin.

Jag är oerhört glad och tacksam att jag fortfarande får vara med i livet. 47 år idag och nu äntligen känner jag mig mogen för att starta min stora livslögn!

Från och med idag och ett år framåt kommer jag när någon frågar mig hur gammal jag är, att svara utan att blinka: 55!

– Varför då undrar säkert någon förskräckt?

– Jo, för då kommer man att tänka; Satan vad fräsch hon är för sin ålder! Så himla fiffigt va!

Just nu mår jag så himla bra (förutom lite inkontinens besvär, men detta tabubelagda ämne återkommer jag till i ett senare inlägg). Skulle såklart i vanlig ordning vilja väga mindre men jag vill ju även bli snuskigt rik och båda dessa saker kräver ju en ovillkorlig  insats och där är jag inte riktigt ännu. Kan se lite orsak och verkan i just detta. Snuskigt rik och smal = arbeta hårt och inget annat.

God mat och gott vin = överviktig och jag har så jag klarar mig. Det går med andra ord runt 🙂

Vill dela med mig att några små funderingar som vobblat runt lite de senaste dagarna.

Sitter i ett provrum i en skön skinnfåtölj efter jobbet. Trött som en sönderälskad (ville använda ett annat ord som börjar på “k” men kände för att uppföra mig) babianhona. Svettig, hungrig och vill bara hem! Men då ska min underbara man prova kläder!

En underbar expedit håller på för fullt med honom och hämtar byxor och kavajer, skjortor och allt möjligt. När han står där med en par strumpor där man ser lite av stortån genom stickningen (de åkte i soporna när vi kom hem, var så säker), och provar och visar mig det ena plagget efter det andra- ja, då tänkte jag som så:

Vilket fantastiskt liv jag har! Tillsammans med en man som jag fullkomligt avgudar (nä, verkligen inte alltid), fortfarande känner en enorm attraktion för och som jag gillar att se naken. Så himla bra livet kan bli.

Tänker tillbaka på särskilt ett förhållande som höll på att ta knäcken på mig fullständigt. Har en handfull människor att tacka för att jag överlevde det mentalt. Samtidigt vill jag av någon konstig anledning inte ha det ogjort. Det har format mig till den jag är idag. Har lärt mig massor av den svenska psykvården och av hur förfärligt människor kan bete sig. Tänker inte enbart på den som behövde hjälp utan mer på en del människor runt omkring som bara blundande och körde på. Utav en enda anledning vilken jag fattat idag – för sin egen skull! Skönt, för nu har jag lärt mig hur skitrövar kan se ut! Finns i alla samhällsskikt och handlar om egoism och rädsla. Som vanligt med andra ord.

Hörde på radion i veckan (nä, faktiskt inte P1), utan på “Chans till romans” på en annan kanal. Människor ringer in och vill genom radion ha en dejt med någon de stött på och sedan får den personen antingen 500 spänn eller en betald dejt med middag och träffa personen som ringt in till programmet. Då var det helt plötsligt en Karin som ville dejta en Annika (eller vad hon nu hette) och då tänkte jag som så:

Vilken konstig värld vi lever i. Helt plötsligt kan homosexuella medverka i radion som ingenting och vilja dejta med en av samma kön. Och ingen reagerar! Tänker tillbaka på mitt första jobb inom hotell och restaurang för nästan 30 år sedan hur tabubelagt det var med homosexualitet. Hur jag fick min första livskris när min arbetskamrat visade sig vara bög. Erkände det och det kändes jätteskönt på ett sätt att vara den människan han erkände det för. Blev involverad i en helt ny värld, som fascinerade mig och skrämde mig. Som tur är hade jag underbara föräldrar som jag kan kunde vända mig till med alla funderingar. Glömmer aldrig min pappas reaktion när jag berättar att min vän är bög.

– Varför är han det? Han som är så trevlig och ser så bra ut?

Vilken underbar kommentar och jag älskar verkligen min pappa för den. Han som bott tillsammans med en bög när han pluggade. Nu snackar vi många år sedan!

Allt som händer idag, som förr var så tabubelagt. Tänker inte enbart på homosexualitet som jag absolut inte har några som helst problem med. Själv har jag varit en stor bög sedan unga år – har alltid gillat män!

Det gäller att ha ett öppet sinne. Min ram för det som är normalt överensstämmer inte med grannens ram. Men på något sätt har jag något i mig som säger stopp när det gäller vissa grejer. Som exempel kan nämnas:

  • Ta inte emot flyktingar som inte någon vill ha i sitt eget hem.Många gånger handlar det om människor med svåra trauman och de behöver vård. Andra kulturer och vi måste inse att den “svenska” kulturen är inte hela världens kultur. Ensamkommande flyktingbarn som det så vacker heter, handlar många gånger om tonåringar som sett saker vi “vanliga” inte ens sett på film. Sitt inte där i era hemstickade koftor och tro att med kärlek och lite modellera kan vi fixa till det. De behöver enormt mycket hjälp – på sitt eget sätt. De är inte svenskar och har levt med midsommarstång, jultomte och andra tomtar för den delen heller. Så ni med hemstickade koftor, fotriktiga skor och en kånken ryggsäck – ta hem dessa barn och hjälp dem genom att ta del av deras kultur. Om ni hinner och har lust, för käften måste ju hinna glappa.
  • En lag mot att ha sex med djur! Hallå – varför måste man ens ha en sådan lag?
  • Dokumentären om våldtäkt av Ewa Cederstam. Ett livslångt lidande för henne och många med henne. Gillar henne stenhårt och för att hon kommit så långt i sin bearbetning och orkar ifrågasätta varför man glömmer den stora frågan: – Varför finns det våldtäktsmän?

Näää, nu blev det väldigt djupt såhär på födelsedagen och allt!

Har köpt en bok idag som jag hört lite spridda skurar om:

“Femtio nyanser av honom”

Nu ska vi göra en liten test. Jag har bara hört som sagt “spridda skurar” och med tanke på det jag hört så tror jag i min lilla ljusblåa värld att den handlar om hur en man vill bli älskad.

Tror att jag nu ska få revolutionerande tips om hur jag ska tillfredställa min man. Inte det vanliga rafsandet under pungen och lite  skönsång i mikrofonen.

Efter att ha läst denna bok som tydligen slagit försäljningsrekord ska jag utvärdera min egen uppfattning och tro om denna bok och återigen inse hur lätt det är att bilda sig uppfattningar på hörsägen. En bok som jag läser och utvärderar utefter mina ramar och inte grannens.

Som vanligt kommer jag att inse:

Att vara lite knäpp är milsvitt från att vara knäpp.

Blandad kompott från en som kryssar i rutan – mellan 50-60 år.

PS. Jag gillar inte längre hemstickade koftor. Jag stickade på 80-talet och det var dyrt att sticka själv redan då.

Ryggsäck – gillar jag. Bra att ha i skogen när man tränar hund eller åker till Danmark. Kånken? Går fetbort.

Fotriktiga skor. Javisst men de behöver inte vara så jävla fula.

Hel och ren under – 55 år – full av eventuella fördomar – proppfull av kärlek till livet och alla underbara människor i mitt liv – just nu, så himla lycklig!

Avslutar med en låt som just nu känns bra att lyssna på.

Kram kram

&;