Vilken pärs alltså! Vill avråda alla från att göra som jag, inte första gången heller men definitivt den sista. Nästa gång jag känner mig sjuk blir det direkt till farbror doktorn och inte gå med en envis hosta och snuva månad efter månad. Trodde ju i min enfald att det var lite extra pollenallergi. Och med facit i hand hade alla fantastiska goda råd jag fått inte heller hjälpt så det var en jävla tur att jag inte tog något av dem på allvar.

Sluta rök (även som ickerökare hostade jag), bli vegetarian, vegan, babian, ät ingefära med röven, drick 18 liter vatten om dagen, motionera mera, ta hand om dig själv, meditera, laxera, skit upp och ner och jag vet inte allt…

Var det månne det uppfriskande morgondoppet i gryningen på svenska flaggans dag som tog knäcken på mig? Nä, det var nog en högst bidragande orsak till att jag överlevde tifisen som drabbat mig. För övrigt var det årets premiärdopp i gryningen. Lagom gosig i boet, klädd som gud skapade mig, få ett glatt vinkande från en cyklist i den obligatoriska fantomenkalsongen och dela en flaska vin med en sjöbuse. Det är ögonblick och stunder som jag väl paketerar in i mitt hjärta.

Men jag skulle ju bara

Ja, just det. Skulle bara åka till Spanien och sedan gå till doktorn om det inte blev bättre…

Kanske en karriär som propellerstartare vore något för mig?

Tur som en tokig (?). Ingen bokad sittplats och var hamnar jag? Jo, längst fram och kan kolla in precis allt de gör. Ville pilla på precis alla handtag, vred och knappar men har övat upp min impulskontroll alldeles magiskt bra och pillade nästan inte på något jag inte fick. Mycket intressant och framförallt gott benutrymme för mina långa, smala och undersköna spiror.

Det här är en underbar vy efter månader av längtan. Tack M för att jag får dela detta med dig.

Egentid med Sangria och en bok av Dag Öhrlund. Skön musik, varm bris, vågorna som böljar taktfast och mjukt mot stranden. Ibland dyker någon vän upp och sällskapar en stund. Magiska stunder…

Goa Rodrigo som har en av världens bästa kramar tillsammans med god mat och dryck. Underbara människa!

Hoppla Greta! Här blev det fladder på drickskontot må jag säga…

Efter mitt korta men intensiva samboliv med humlan Bosse har jag tydligen transformerats till en typ av Doktor Dolittle. Särskilt fågeljävlar (tyvärr även Kalle Kackerlacka som jag inte hann fånga på bild då han hastigt försvann under min säng), vill bara hänga med mig. Tycker ändå det är skönt när de är försiktiga och frågar om lov innan de hugger in på min mat. Det gjorde den lilla sparven El Toro så han fick äta paella med mig.

Ibland behöver man gå på toaletten, då jag ännu inte är redo att göra som sparven El Toro och skita lite här och där, (fast gudarna ska veta att det har hänt). Man får liksom ta seden dit man kommer och det var iallafall rent…

Vilka ögon säger jag bara och vilken service! Fantastisk ny köttrestaurang som jag fick den stora äran att besöka tillsammans med nya friska vänner från grannlandet Norge.

Ensamma stunder i ro för eftertanke och reflektion – så viktigt och framförallt, gör det på mitt sätt.

Hem igen och pang på

Dags för bröllop och ärofyllt uppdrag som toastmadame tillsammans med en mycket kompetent toastmaster. Delad börda är dubbel glädje som Moses i vassen aldrig sa.

Mina underbara vänner och min nyfunna vän – prästen. (Eller “the priest” som jag hemligen kallar honom). En hel dag, kväll och natt späckad av glädje, kärlek, människor som verkligen bjöd på sig själva och fantastiskt god mat på Arilds Vingård. Med ett sådant brudpar kan det faktiskt inte bli annat än bra. Så det så.

Då flyttar Lasse Holmqvist in

Mitt i min tifis flyttar Lasse Holmqvist in. Ja, jag har döpt henne till det för hon har lite vitt kvar på vingen. (För ev. retards så hade Lasse Holmqvist, känd programledare även han en vit flärp, dock på huvudet). Helt okej med ny sambo och klart Lasse ska ha egen frukostmacka.

Nu hoppas jag att Lasse inte gör som humlan Bosse och bara får dåndimpen efter en vecka. Vill inte hitta Lasse utslagen på gräsmattan och verkligen inte nu när jag har tifis och allt.

Till farbror doktorn

Jodå minsann, efter ytterligare en helg i nödläge så blev det till slut farbror doktorn. Så mycket meduciner har jag aldrig förut petat i mig men halle da va pigg jag blev! Verkar som om jag och Lasse Holmqvist kommer att kunna käka rätt många frukostar tillsammans framöver. Slutet gott, allting gott!

Bästa bästa

Mitt eviga mantra – tacksam. Ja, jag är så tacksam. För härliga dagar, kvällar och nätter.

Och att min lilla kortnovell har sålt en hel del och det tackar jag allra ödmjukast för. Särskilt för den respons jag fått och som sporrar mig att skriva på och våga. Oerhört viktigt där jag just nu befinner mig och jag tackar dig som köpt och lagt din tid på att läsa. / Kram kram

 

Vill du också ta dig en glutt?

Du kan välja att köpa min kortnovell via Paypal knappen här nedan eller Swisha 47 kr till

072 451 61 13

Om du väljer att Swisha behöver du lägga din e-mailadress i meddelande fältet. Tack för ditt stöd på min resa 🙂