Då har det äntligen dragit igång – fotbolls VM!

Fotbollslår

Mmmmm, detta vidunderliga vackra. Har alltid gillat det och kommer alltid att göra så.

De där härliga bullarna över knäskålen och den lilla sänkan som följer hela lårsidan upp till fasta och tajta skinkor. Ja, det här är stenhårt tantsnusk på hög nivå vill jag lova!

Sveriges premiär

Premiärmatchen Sverige – Sydkorea, tillbringade jag tillsammans med ett skönt gäng i en öppen verksamhet för människor som har svårigheter på olika nivåer inom det psykosociala området. (Amatörpsykologens förklaring till detta något krångliga ord = sociala förhållandens inverkan på individens själsliv).

Gjorde helt enkelt ett studiebesök och det var mycket trevligt och gav mig en inblick i en väns arbetsmiljö samt ett stunds samvaro med nya människor och det har ju aldrig stört mig. Tillsammans hejade vi fram Sverige till sin första seger mot Sydkorea.

Såklart började min hjärna spinna loss direkt under mitt besök. Vore skithäftigt att köra lite skrivstuga på detta stället. Har man svårt att uttrycka sig i tal kan skrivarövningar vara ett perfekt sätt för uttryck. Det skrivna ordet är aldrig fel. Det kan luta en smula…

I ett slutet sällskap där man känner sig trygg och vågar ladda på är detta oerhört energigivande och ett riktigt uppsving för det egna jaget.  Är själv ett levande bevis för detta och är utan tvekan bland det bästa jag upplevt i mitt liv.

Straff

Får jag lov?

Att vinna på en straff kanske verkar enkelt men det skiter jag i för mitt “bett” gick in och det innebär att det finns pengar att spela för på lördagens match Sverige-Tyskland. Då tänker jag dra en slant på oavgjort och sedan spika ett matchresultat. Vilket resultat känner jag in genom mina spröt när jag precis står i begrepp att betta. Funkar i nio fall av tio och nu vet jag att det kommer sitta som en skruvdobb i skrevet!

Störigt

Det som dock är så jävla störigt är de förbannade shortsen som de envisas bära. Varför kan vi inte återvända till 80-talets härliga korta små byxben? Det här ser ju ut som byxkjolar. Man kan ju tro att man besöker Trollhättans PRO och damlaget i boule. Inget fel på det men i min värld knappast sexigt va.

Som tur är trillar spelarna runt ganska mycket så det gäller att vara med när de kasar på gräsmattan och byxkjolen åker upp en bit. I premiärmatchen fick man nöjet att skåda en sydkoreans nedre del av en fast skinka, (tror han hette Lee, Kee eller kanske Koo) och det var väl en sabla tur att jag inte blinkade just då.

Maffigt

Lite kär blev jag allt när Andreas Granqvist med djup koncentration förberedde sig för straffmålet. Vilket fokus och ett så himla sött mål.

Sedan blir de alla så glada och likt små pussgurkor kladdar de runt med varandra. Åh, det är så gulligt och jag blir liksom glad i hela hjärtat när alla är såna fina pompisar…

Laguppställning

Nu laddar jag för nästa match och är väldigt tacksam för att inte behöva sköta tvätten efter en svettig match. Får nästan spy när jag tänker på hur väskan med hela lagets matchkläder öppnades och det var min tur att tvätta. Halle da, det luktade inte smultron om man säger så.

Särskilt den gången när jag hängt upp varenda jävla plagg i ett stort torkrum, drar på varmluftsfläkten, släcker och går ut. Kommer tillbaka en timme senare och hela skiten har blåst ner på golvet, och det vet ju alla hur fräscha tvättstugor brukar vara i hyreshus. In med skiten igen och tvätta om. Gör om, gör rätt. Ja, det var tider det!

Nu hastar vi vidare mot en trevlig midsommar och hoppas på många bra matcher. Längtar efter min match på fredag med sill och nypotatisen, grille, trevliga människor och bra väder.

Sköt om er och njut av sommaren!

Kram kram

 

Har du fortfarande inte köpt min kortnovell?

Du kan välja att köpa min kortnovell via Paypal knappen här nedan eller Swisha 47 kr till

072 451 61 13

Om du väljer att Swisha behöver du lägga din e-mailadress i meddelande fältet. Tack för ditt stöd på min resa 🙂