Sharing is caring!

Får väl börja med att be om ursäkt för gårdagens konstiga inlägg. Bokstäver som bara flöt omkring men det gick dock att skönja vad det står om man tittar väldigt, väldigt noga. Ja, ja man lär sig. Nästa vecka ska jag testa att lägga in bilder…(censurerade).
Yoga i all lära. Förkastar inte alls denna form av kroppsutövning tillsammans med alla inre organ men det var inte min grej, åtminstone inte just nu.
Mina nyinköpta mysbyxor och jag åkte glada i hågen till yogan. Pirrigt var det och Fia var lika nervös som jag. Innanför dörren luktade det pepparkaksdeg blandat med liniment. Fia mådde illa och jag blev sugen på pepparkaksdeg. Inne i själva yogarummet var det en rofylld stämning. Mjuka mattor att ligga på, filtar och kuddar, tända ljus och soft musik typ Enya. Vi noterade att alla hade med sig vattenflaskor utom vi. Hjälp, ska man bli svettig var min första tanke!
Sedan kom mästaren (instruktören) in och satte sig som en liten Buddha längst fram (en smal Buddha).
Vi fick lära oss att andas med djupa andetag, in genom näsan och ut genom näsan. Fylla magen och bröstet med luft, lååånga andetag. Det var då det hände…
Mitt i denna totala tystnad och koncentration på andningen släpper någon en brakskit!!! Vad händer sen? Jo, vid nästa utandning drar damen i fråga på med en brakskit till!!! Då ska jag säga att det var nära totalt haveri på min madrass. Tänk er själva att försöka andas genom näsan samtidigt som hela kroppen vibrerar av återhållsamt gapskratt. Visst, jag har förståelse för att sådant kan hända. Slappnar man av så kan det ju hända att även kroppsöppningarna vill vara med.
Sedan var det knähöga hopp på stället samtidigt som man skulle skuggboxas. Då hoppade mina brön ur BH:n och började leva sina egna liv. En sport BH hade varit att föredra samt en vattenflaska…
Övningarna fortskred, ganska jobbiga övningar varvade med den typiska sittställningen med korslagda ben. Raka ryggar, nacken i nacklåset och in med hakan. Det ska kännas som om ni har dubbelhaka sa mästaren, vadå kännas som om…
Man fick också rabbla 2 olika mantran. Jag var tyst, fick inte till det. Lät som indiska maträtter i mina öron.
Avslutningsvis la vi oss ner för den långa vilan. Så underbart skönt och vad händer? Jag somnar! Precis när Fia har tänkt att puffa till mig vaknar jag av min egen snarkning. Så pinsamt men det var så skönt att bara ligga där. Skulle gärna sovit över om jag fått.
Ja, avkoppling var det verkligen men för lite action i mitt tycke. Känner mig redan ganska tillfreds med min själ men ska försöka göra lite avslappningsövningar på egen hand. Ja, så nu är det bara att invänta träningsverken efter övningen som hette ”grodan”.
Mitt tips – testa själva! Det var en upplevelse i sig och jag kanske gör det igen (om det är gratis vill säga…).

Ha en fantastiskt underbar dag – mitt i livet!

Sharing is caring!