Sharing is caring!

Första kantarellerna för säsongen är plockade! Nu ska det mumsas och alla till mig och inga till C…

Vilken otur att han just ikväll är ute med kunder…

Såhär gör jag:
Precis som man inte ska göra, alltså sköljer jag dem under rinnande vatten samtidigt som jag rensar dem. Detta brutala övergrepp beror på min hysteriska skräck för insekter. Dyker någon upp under rensningsfasen gallskriker jag och kan snabbt få bort dem med hjälp av vattenstrålen.

När de runnit av i durkslag åker de ner i torr stekpanna och vattnet får fräsa ur svampen. När det nästan är torrt åker det i smör och en skvätt olivolja. Kryddar på med salt, peppar, muskotnöt, pudrar över lite curry (ska absolut inte smaka curry utan det förstärker bara smaken lite,) samt pyttelitet fruktsocker.

När det fått gosa till sig avslutar jag med en skvätt crème fraiche och ett sprut tomapuré som får kräma ihop sig lite grann.

Skopa upp på ett gott bröd och avsluta med en sväng i ugnen för lite skorpa på anrättningen. Ibland river jag också lite ost över men inte idag.

Serveras med fördel till rumsvarma tomater. Alla sorters svamp passar ypperligt tillsammans med tomat.
Till detta ett stort glas vatten – näääää, ett glas Rosé såhär i sommartid annars funkar även öl eller ett gott glas rött.

Ja, sedan är det bara att sanera köket…

 

Kram kram

Sharing is caring!