Är helt slut efter alla julförberedelser, pust.

gå i ide

 1. har lagt in 4 sorters sill
 2. bakat 7 sorters olika julbröd
 3. 11 sorters kakor med diverse fyllningar
 4. tappat upp årets egenproducerade julsnaps
 5. städat alla köksskåp inklusive grannarnas
 6. hängt upp julgardiner i samtliga fönster inklusive grannarnas
 7. stöpt ljus
 8. rökt in ålen (enkelt moment, bara att lägga fram ålen under köksfläkten och sedan gäller det att röka så in i helvete)
 9. broderat vepor med tomtemotiv
 10. stickat racksockar till alla barn inklusive grannarnas barn
 11. avslutningsvis har jag syltat in tomten.

Nääää, jag mitt lilla svin jular inte på det minsta. Ska ju åka på fredag och det enda jag gjort inför den resan är att ha genomlidit en skräckupplevelse på en närliggande lågprismarknad.

Tänk er själva att denna årstid behöva prova bikini? Fy fan, en riktig “scary movie” vill jag lova. I en provhytt modell mini placerad mitt i butiken med minimala dörrar. Jag provade både bikinibyxor och baddräkter utan att ta av mig varken leggings eller stövlar. Fastnade med bikinitrosorna i stövelspännet och höll på att rasa ut genom dörren till provhytten.

Varför provar man med leggings och stövlar på? Jo, för att man är lat och inte vill bli självmordsbenägen när man ser sina ledsna lår. Räcker att prova bikinibehå vill jag lova. I den kan jag nu ta hela min packning.

Följande händer när man provar baddräkt med leggings på:
Den kan bli väldigt stor. Så nu är risken efter några dagars badande och den börjar bli lite slapp, att jag även kan fånga fisk i den.

Den andra baddräkten jag köpte provade jag inte ens, och den som har sytt den måste nog ha haft lite otur med sitt tänkande den dagen. För där pattarna ska vara finns det liksom inte så mycket tyg. Däremot där röven är placerad finns det in i helvete mycket tyg.

När jag inte utsätter mig för dessa gastkramande fasor så roar jag mig med lite “vardagsedge”. Just nu är favoriten att använda  spolarvätskan jättemycket. Finns det något mer irriterande när du ligger bakom en bil och den ideligen sprutar med spolarvätska så du också måste bränna på med torkarbladen och spolarvätska? Jag är i den bilen som ligger först om man säger så…

Kul också att spruta när man kör i tätort och folk irrar runt på trottoarerna och julhysteriskar sig.

En annan festlig grej i mataffären nu när så många är uppstirrade över Jesus kommande födelse, är att ställa sig på fruktavdelningen och klämma på varenda avocado i lådan, för att sedan när en del runt omkring en börjar morra, resolut gå över till kiwifrukten och börja om.

 

 

Har varit på besök på sjukhuset väldigt många gånger de senaste veckorna och då brukar jag se ledsen ut när jag möter folk så de ska få chansen att fundera över vilken läskig åkomma jag kan ha ådragit mig. Ibland kan jag också gå lite konstigt för att förstärka det intrycket.

Att stanna när det är högerregel är också väldigt kul. Särskilt på orter där folk inte har uppdaterat sig på trafikreglerna de senaste 30 åren. Att då envist stå kvar och gärna rulla med ögonen lite är fantastiskt enkelt för att väcka irritation. Men är det högerregeln som gäller, så är det!

Parkera utan att erlägga parkeringsavgift är ju en gammal klassiker som fortfarande håller.

I övrigt hoppas jag det blir en skön och rofylld jul för alla. Men såklart är jag medveten om att fallet inte så är. Den som dock kan påverka sin jul och mår lite bra kan ju sprida lite glädje till människor som kanske inte har svårt att hålla sig för skratt.

Försök ta det lugnt i hetsen och det finns ett liv efter jul (såvida man inte är en gris).

Kram kram