Sharing is caring!

Sista dagen på detta året och då är det dags för en sammanfattning.

Ett bra år i stora drag, så klart har det varit slitigt med mycket jobb, flytt och att inruta sig i en ny tillvaro. Inruta sig, fy fan vilket äckligt ord, jag menar nog mer att försöka få en och en annan bit att falla på plats. Inrutad är det jag strävar mest efter att INTE bli och mår sämst av när jag känner att jag är det.

Nu har jag en lång härlig semester i Indien att se fram emot och verkligen bara få vara, utan telefon, dator, medarbetare som kräver sitt, siffror, säljbudgetar, hundrastning, dåligt samvete för att gymmet inte har fått njuta av min närvaro på väldigt, väldigt länge. Alla måsten – blåser bort över Indiska oceanen…

Visst hade det varit skönt om mitt mål från i somras att ha gått ner 15 kg hade infriats men nu är fallet icke så. Har allltid haft den ambitionen så fort jag bokat en resa men aldrig lyckats. So what?
Inte mycket att lipa över nu utan mer känna att jag vet vad som krävs, gäller bara att komma till den fjärde rutan. Att passera ”Gå” är ingen konst men när det börjar bli lite jobbigt, typ på ruta fyra då motivationen tryter, ja då jävlar gäller det att ligga i.

Nytt år, nya utmaningar och jag ser fram emot 2012. Är vuxen (ja, förhållandevis), har fått en viss trygghet i mig själv och mitt liv. Har såklart lite småskit i ryggsäcken men det hör liksom till. Vad ska man annars ägna sig åt? Jag behöver mina Corneliskvällar med rödvin och djupa tankar som går långt innanför skinnet. Annars hade jag ju aldrig blivit den personen jag är idag. Och ärligt talat så är jag rätt nöjd. Ju äldre man blir och ju mer man törs ifrågasätta så förstår man hur många människor det finns som lever på en livslögn och kommer att dö med en livslögn. Likt en blöt badrumsmatta över själen.

Några härliga grejer som jag har ägnat mig åt på sistone och varmt kan rekommendera:
– Biofilmen ”Simon och ekarna”.
– ”Svärdet och spiran”. Finns säkert på DVD, jag såg den på TV3.
– Jan Malmsjös julsånger. Kanske känns lite som elfte timmen nu men till nästa jul åker gubben på igen!
– Haft en skön och trevlig julafton med min familj. Nästa år ska dock tomtefan ha ett nytt skägg för nu lyckades det fastna i mina ögonfransar…tomtejävel…Alltså nytt skägg, men inte den sorten som Peter Stormare har i Jägarna 2. Ser ut som en rysk björnfitta à la 1972 som har fastnat i fejset. Förövrigt var filmen riktigt bra.
– Har fått en alldeles egen Keyboard som jag nu ska lära mig spela på. Sedan blir det konsert och turnéplan, turnébuss, sönderslagna hotellrum och hela köret!
– Mia Skäringers DVD, ”Dyngkåt och hur helig som helst”
– Att C har köpt en dockningsstation till sin Iphone vilket innebär att Spotify nu är tillgängligt precis överallt i hela huset!

Vi kan lägga till långa skogspromenader, eller korta, men se till att besöka muggen först. Idag kan jag säga att devisen jag levt efter i många år, att allt under en matsked räknas som en fis, inte gällde idag…
Idag kan man säga att måttet var rågat, alla mått…

Men här kommer ett hett tips. Skulle ni hinna få ner byxorna i skogen så använd den vita mossan. Den är fuktig, ren och bakteriedödande. Så med andra ord, får man ta en paus i korvgrillandet så är det inte hela världen, det går att fortsätta med aktiviteten även efter ett litet pass hukande bakom en gran.

Avslutningsvis, ha inga planer på ett inbrott när vi är borta. Huset är larmat, utlånat och minerat. Mina trosor är också med på resan så den lådan är tom, så även C:s låda om någon nu kände ett begär.

Gott slut och gott nytt år mina vänner! Allt kan bara bli bättre eller jävligare!

Kram kram

Sharing is caring!