Sharing is caring!

Nu är det högtidsstunder för alla kossor som äntligen släpps ut på grönbete.

Då fick jag en idé!

Tänk om man skulle ha kärringsläpp…

ko

Då tänker jag inte bara på ett gäng nyskilda brunstiga saker som trängs runt en bardisk med blöta trånande blickar. Utan på vanliga kärringar som upptäckt sitt eget värde och insett, att nu jävlar ska jag ut på grönbete!

Slut med bullbak, tvätt och mangling. Gnälliga gubbar som fiser i soffan och bara vill ha livet enkelt, serverat på guldfat. En kall i kylen, en varm i sängen.

Tänk vad härligt om alla kärringar fick en egen dag och en egen äng. Bara springa ut på den precis som man är – och bara vråla, om man nu känner för det.

kosläpp

Förmodligen hade det blivit slagsmål redan innan det stora ”släppet”. För inte kan man väl bara släppa det man har för händerna och ge sig iväg?

Nä, men jag måste ju tvätta håret. Vad ska man ha på sig? Ska det vara fikakorg eller vem fixar med något att äta? Vilka skor ska man ha? Kan man duscha efteråt? Ska den eller den med? Nä, ska inte den med så kommer inte jag.

kosläpp55

Jag menar om man bara släppte allt för händerna och drog! Precis som man är, just då. Vilken härlig syn alltså.

Tänk er…

Någon kommer direkt från duschen (troligtvis naken, åtminstone enligt mina referensramar då jag oftast duschar naken), någon i kostym, någon i blåställ, någon direkt från sängen, någon svettig efter ett pass på gymmet, någon lite halt och lytt, någon snygg som fan och någon ful som fan. Men vilken härlig syn alltså. Vilket gäng det skulle bli!

kosläpp1

Jamen, vad händer sedan då?

Skit i det, låt det stanna vid den där känslan att ett gäng kärringar bara rusar ut på en äng och hoppar, studsar och vrålar om man nu vill det!

Hur lång tid skulle det ta? Ja, inte vet jag men låt oss säga max en timme inklusive transport till en äng. Men alla som bor i stan då, hur ska de hinna ta sig till en äng? Tja, fråga korna som bor i stan.

Nä, just det. Det bor ju inga kor i stan. Innebär att alla kan inte göra precis som alla andra.

kosläpp2

När man har fattat det så är det väldigt skönt. Precis vad hela livet handlar om. Alla kan inte göra precis som alla andra och alla vill inte göra precis som alla andra. Acceptans och ett eget medvetande om vilka val vi alla kan göra varje dag.

Tanken på ett kärringsläpp kommer troligen att stanna just vid tanken, men man vet aldrig. Kanske har jag idag sått ett frö hos någon.

Men bara att kunna tänka den där tanken på hur härligt det skulle vara att rusa ut ett gäng kärringar, utan planering, utan att tänka på vad som komma skall utan bara ta den där stunden för sig själv och rusa ut i ett glädjeskutt.

skutt

Ta glädjeskutt i tanken

Med våra tankar kan vi skapa så mycket gott. Vi väljer och vi väljer också att med våra tankar skapa så mycket ont. Lika mycket energi åtgår till båda valen.

Att ta sig själv ett par sekunder, sluta ögonen och se något trevligt framför sig, (tex. ett kärringsläpp) kräver faktiskt inte så mycket. Det kan man göra medans man sitter på holken och klämmer. En liten grej som kan förändra en hel dag. (Oh yes, både gällande det ena och det andra)…

Vore jätteroligt om just DU kunde skicka mig ett email på vad just DU gör och har hittat för grej som gör din dag bättre. Kul att kunna dela med sig till andra läsare och kanske någon därute kan få ett tips till en bättre dag? Fyll i formuläret nedan nu!

Jag publicerar såklart allting anonymt. Så kom igen – ge mig lite tips på vad som får din dag att bli en bättre dag!

Kram kram (och ja, kor doftar. En del tycker gott, jag tycker just doftar).

[contact-form][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Webbplats’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

Sharing is caring!